EĞİTİM

Van YYÜ'de 5 yeni bölüm açıldı! İşte o bölümler...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bu yıl ilk kez üniversite öğrencisi kabul edeceği 5 yeni bölümü duyurdu.

Abone Ol

ŞEHRİVAN HABER - Bölgenin en köklü üniversitelerinden biri olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, YKS tercih dönemi sona ermesinin ardından yeni öğrencilerini beklemeye başladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girip tercih işlemleri 25 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiren öğrenciler tercih sonuçlarını beklerken üniversiteler de bu süreçte öğrencileri kente davet eden önemli girişimler gerçekleştirdi. Van YYÜ bu anlamda ulusal ve yerel ölçekte önemli tanıtımlar yaparken üniversite adaylarının tercihinin Van olması için ülke genelinde tanıtımlar yapıldı.

40 yılı aşkın bir üniversite olan ve Van'ın da üniversite dostu şehirler arasında yer almasını sağlayan üniversite ortalama 30 bin öğrencisi ile bu yıl da ciddi bir ilgi beklerken gelecek yıl için de yeni bölümlerin duyurusu yapıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tercih döneminde 5 yeni bölümün duyurusunu yaptı. Van YYÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tercih döneminde bu bölümleri, "Üniversitemiz yeni açılan fakülte ve bölümlerle büyümeye devam ediyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, yeni dönemde Spor Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermeye devam edecek. 2024-2025 yılı için ilk kez öğrenci kabul edecek beş yeni bölüm Üniversitemize hayırlı olsun." sözleri ile duyurdu.

İşte açılan o bölümler:

Özel Eğitim Öğretmenliği

Fars Dili ve Edebiyatı

Grafik Sanatları Pr. (Özel Yetenek)

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

Tarımsal Biyoteknoloji