Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuru ile lisansüstü programlarda başvuru sürecini başlattı. 19 Ağustos’ta başlayan ve 31 Ağustos’a kadar devam edecek olan lisansüstü programlar arasında Kürt Dili ve Kültürü de bulunuyor. 

Son dönemlerde gerçekleştirdiği etkinlikler, düzenlediği sempozyum ve konferanslar ile dikkat çeken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürlüğü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’nda 9 tezli, 15 de tezsiz öğrenci alacak. Bir süredir lisans düzeyinde eğitimin başlaması için de çalışmaların yürütüldüğü bölümde uzun bir aradan sonra tezsiz yüksek lisans kontenjanı da açılırken çağrı metninde lisans düzeyinde herhangi bir programın yeterli olabileceği ifade edildi.

3383Ae3B 38F0 428D 9072 B6600F42B633

YABANCI ÖĞRENCİLER DE KABUL EDİLECEK

9 kişilik tezli yüksek lisansının 3 kişilik kontenjanını yurt dışına ayıran Enstitü Müdürlüğü’nün programları hakkında Şehrivan’a bilgi veren Yaşayan Diller Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Aykaç, süreç ile ilgili şu ifadelere yer verdi, “Üniversitemizin Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı’nda akademik düzeyde çalışmalar yapılması için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda önemli adımlardan biri olan lisansütsü çalışmaların gerçekleşmesi bizim de öncelediğimiz konuların başında geliyor. Uluslararası sempozyum ve programlar kadar lisanüstü yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmek için de yoğun çaba veriyoruz. Bunun için de bu yıl 9 kişilik tezli kontenjanımızın 6’sını yurt içine, 3’ünü yurt dışına ayırdık. Bu kapsamda İran, Irak, Kazakistan, Gürcistan gibi çevre ülkelerden yabancı öğrenci de almak istiyoruz. Bu da üniversitemizin uluslararası üniversite olma yolundaki vizyonuna katkı sunacaktır diye düşünüyoruz” Dedi.

AYKAÇ: AMAÇ ALANDA YETKİN BİREYLER YETİŞTİRMEK

Aykaç program ile ilgili olarak ayrıca, “Kürt Dili ve Kültürü programını güçlendirerek bu alanda çalışma yapan öğrencilerin sayısını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda uzun bir süre sonra tezsiz programımızı yeniden aktifleştirdik. Özellikle talep eden öğretmenlerin uzman öğretmen olması yönünde de ihtiyaçları karşılayabilecek bir durum. Aynı zamanda Kürtçe dili, kültürü ve edebiyatına da katkı sunacak çalışmalar yapmayı düşünen isimler için de önemli bir fırsat. Bu alandaki çalışmalar aynı zamanda programın hedeflerine de katkı sunacağına inanıyoruz. Yine bu süreçte tezli ve tezsiz yüksek lisans programında akademik yeterliliği olan ve alanda yetkin öğrenciler de yetiştirmek istiyoruz. En kısa zamanda da lisans programı açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

ÖSYM açıkladı! KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları yayımlandı ÖSYM açıkladı! KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları yayımlandı

BAŞVURU İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL