Son yıllarda fuarcılık anlamında iyi bir ivme yakalayan Van, fuar şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kent ekonomisine büyük katkı sağlayan fuarlar bu yıl Van’da hız kesmeden sürerken, en eski ve en çok ziyaretçi çeken fuarlardan biri olan “Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı” 10’uncu kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde dün başlayan fuar 3 Kasım tarihine kadar devam edecek. 10 yıldır düzenlenen ve Vanlının en sevdiği fuar olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda, yöresel ürünler, hediyelik eşya, el sanatları ürünleri, zücaciye, ev gereçleri, takı, kozmetik ürünleri yer alıyor.

VAN’IN EN BÜYÜK FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI
Fuarla ilgili bilgi veren İpekyolu Expo A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, “10’uncusunu düzenlediğimiz Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van’da evimiz gibi hissediyoruz, yabancılık çekmiyoruz. Fuarımız bu yıl 10’uncu kez kapılarını açıyor. Fuarımız toplam 10 gün devam edecek. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar var. İzmit pişmaniyesinden Adana tahinine, Trabzon’un özel tereyağları ve peynirlerinden Isparta gül ürünlerine kadar 81 ilden gelen tatlar ve hediyelik eşyalar 10 gün boyunca Vanlılarla buluşacak. Fuar alanına her gün Beşyol’daki Halk Eğitim Merkezi’nden servis kalkacak. Saat 11.00’den itibaren akşam saat 20.00’ye kadar. Fuarımız saat 21.00’de kapanıyor” diye aktardı. 

110 STANTTAN OLUŞAN FUARDA 81 İLDEN LEZZETLER VAR
Çelik, fuarda Van merkezli firmaların sayısının arttığını belirterek, “Fuarda 81 ilden 110 standımız var. Her geçen yıl Van’dan fuara katılımcı sayısı da artıyor. Bu da çok önemli. İlk fuarımızı yaptığımızda Van’dan ortalama yüzde 3-5’lik bir katılım vardı. Van’da fuar kültürü iyice oturduğu için içerdeki firmalarımızın yüzde 15’i Van merkezli firmalardır. Fuarımıza gelen Vanlılar oldukça lezzetli bir hafta sonu geçirecekler. Bütün lezzetlerden tatma imkânı bulacaklar. Bütün stantlarda ücretsiz ikramımız var. 10 gün boyunca bütün Van’ı 81 ilden gelen üreticilerle buluşturmak için buraya bekliyoruz” dedi. 

VAN’IN EN KÖKLÜ FUARI: VAN’DA YÖRESEL ÜRÜNLER FUARININ 10’UNCU YILI
Çelik, Yöresel Ürünler Fuarı’ndan çok memnun olduklarının altını çizerek şunları söyledi: “Van’a ilk geldiğimizde şehir uzak olduğundan acaba nasıl olur diye bu serüvene başladık. Ama şu an inanılmaz güzel bir dönüş var. 10 yıl önce gelen firmalarımız hala fuara katılıyor. Bütün firmalarımız çok mutlu. Van’dan oldukça güzel dönüşler alıyorlar. Biz de organizatör olarak Van’dan çok memnunuz. Çok farklı fuarlar da organize ediyoruz. Ama Yöresel Ürünler Fuarı ilk olduğu için bu fuara ayrıca özen göstermeye çalışıyoruz.” 

RAĞBET GÖREN FUARDAN BEKLENTİ DE YÜKSEK
Fuar ile ilgili konuşan Zehra Yılmaz fuarın tanıtım açısından önemli olduğunu belirterek, “Fuara ilk katılımımız. Bizim tanıtımımız için fuar çok iyi oldu. Hem esnafı görmüş olduk hem de esnaf bizi görmüş oldu. Ürünlerimiz kadınların elinden çıkan ürünlerdir. Hepsi el emeğidir. Her kadın kendi alanında kendi yeteneğini ortaya dökmektedir. Biz de kadınlar olarak burada varız diyoruz. Bütün vatandaşları kooperatifimize bekleriz” ifadelerini kullandı. 

81 İLİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ BU FUARDA TANITILACAK
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dilek Erbaş, fuara ilk defa katıldıklarını dile getirerek, “Ürünlerimiz çok beğenildiği için çevredekiler bizim de fuara katılmamız gerektiğini söylediler. Biz de tanıtıma katkı sağladığı için Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarına katıldık. Bizim ilk fuar deneyimimiz. Organik ürünlerimizle fuara katılım sağladık. Şu ana kadar da güzel dönüşler aldık. Ürünlerimizin hepsi doğaldır. Tüm Van halkını bu lezzet dolu fuara bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Vanlılar dikkat! Yarın 5 ilçede elektrikler yok Vanlılar dikkat! Yarın 5 ilçede elektrikler yok

“VAN BİZİM 2’NCİ MEMLEKETİMİZ OLDU”
Fuara Malatya’dan katılan Oğuz Özdemir adlı vatandaş, fuarda Malatya’ya özgü yöresel ürünlerin tanıtımını yaptıklarını belirterek, “2012 yılından beri geliyorum. Van bizim 2’nci memleketimiz oldu. Malatya’nın orijinal balını fuara getirdik. Malatya’nın meşhur, doğal kayısısını getirdik. Kayısı çekirdeğini getirdik. Malatya’nın el yapımı dut pekmezi, üzüm pekmezi burada mevcuttur. Tahin de getirdik. 10 gün boyunca buradayız. Tüm Van halkını bu güzel fuara bekliyoruz” diye konuştu.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-FATMA NUR POLATCAN