GÜNCEL

Van yeni haftaya yağış ile başlıyor! Kar geliyor…

Meteoroloji son hava tahminlerini açıkladı. Van yeni haftaya sağanak yağış ile başlarken öğle saatlerinden sonra aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Uzmanlar yılın ilk kar yağışı için de bölgesel uyarılarda bulunurken önümüzdeki Perşembe ve hafta sonu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da ilk kar yağışının görüleceğini açıkladı. İşte önümüzdeki 5 haftanın hava durumu…

Abone Ol

Meteoroloji son hava raporunu açıkladı. Yeni haftada havanın nasıl olacağı merak edilirken Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü son raporunu açıkladı. Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ve İskenderun Körfezi çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu sağanak etkisinde olacak, Meteoroloji Artvin ve Rize için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Birçok il yeni haftaya yağış ile başlarken Adana, Hatay, Mersin, Sinop, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu sağanak etkisinde olacak, Meteoroloji Artvin ve Rize için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hava sıcaklıklarının yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli olmak üzere, kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 6°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 5°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 11°C, 28°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam kuzey ve doğu çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 7°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN’DA HAVA NASIL OLACAK?

Van’da ekim ayı ortasına yaklaştığımız şu günlerde Van’da hava mevsim normallerinde seyrediyor. Van yeni haftaya sağanak yağış ile başlarken öğle saatlerinden sonra aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların hafta boyunca etkili olması beklenirken Van’ın yüksek kesimlerine kar yağışının görülebileceğini duyurdu.

KAR UYARISI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “ Bugün yağmur Karadeniz bölgesinde,  sıcaklıklar Kuzey, Batı ve İç bölgelerde 4-5 derece azalacak. Önümüzdeki perşembe ve hafta sonu sıcaklıklar Anadolu’da düşmeye devam ederek hafta sonu Karadeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun Sivas dahil kuzey ve doğusunda 5-10 cm kar olur.