ŞEHRİVAN HABER - Bu yıl bahar dönemine kadar hareketli geçiren fakat yerel seçim sonrasında büyük bir düşüş yaşayan Van’da beklenen hareketlilik Ağustos ayında başladı. Haziran ve Temmuz aylarında en kötü sezonu geçiren Van’da, geçen ay itibariyle İranlıların yoğun girişi ile birlikte Van geçtiğimiz yılki rekoruna geçti.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayına kadar milyon 226 bin 865 kişinin giriş çıkış yaptığı Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili yeni istatistikler geldi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Kapıköy’ün ilk 8 aylık rakamlarını Şehrivan aracılığıyla paylaşıp Ocak-Ağustos döneminde toplam 1 milyon 278 bin 171 kişi Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptığını açıkladı.

SADECE AĞUSTOS’TA GİRİŞLER 100 BİNE DAYANDI!

Çeliktaş, bu yılın 8 ayında 1 milyondan fazla kişinin Kapıköy’den geçiş yaptığını dile getirdiği açıklamasında, “Bu yılın ilk 8 ayında Kapıköy Sınır Kapısı’ndan 444 bin 14 İranlı, 207 bin 506 Türk vatandaşı Türkiye’ye geldi. Ocak-Ağustos döneminde toplam 1 milyon 278 bin 171 kişi Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı. Bu 8 ayda rekor Ağustos ayına aittir. En çok turist gelişi 91 bin ile Ağustos ayında oldu. Ağustos ayı hem Nevruz dönemini hem de Haziran ayını geçti. Okulların açılmasına da az kaldığı için İranlılar bu ayı tercih ettiler. Bu rakamlar güzel rakamlar. Bu rakamlara sahip çıkıp üzerine koyarsak hem Van hem de Türkiye bunun katkılarını görür, yaşar” ifadelerini kullandı.

Van’da tarihi Hoşap Kalesi ışıklandırıldı! İşte yeni hali... Van’da tarihi Hoşap Kalesi ışıklandırıldı! İşte yeni hali...

iranlı-turist-ana

MADDİ KATKISI BÜYÜK!

İranlıların en çok Ağustos ayında Van’a geldiğini belirten Çeliktaş, “Ağustos ayında Van’da çokça İranlı gördük. En az bir turist Van’a 500 dolar bırakır. Bir turist en az 3-4 gün Van’da kalıyor. Turistler alışveriş yapıyor, eğleniyor. Van’a katkı sağlıyor. Esnafımız yanlış bir fiyat politikası uyguluyor. Aynı yerde bulunan otellerden biri yüzde 30, biri ise yüzde 80 doluysa o yüzde 30 doluluk oranı otel kendini sorgulamalı. Turist neden komşuma gidiyor, benim otelim temiz mi değil, fiyatlar da çok yüksek, acaba güler yüzlü mü değilim diye kendini eleştirmesi lazım. Van’ın özeleştiri yapması lazım. Turiste iyi davranmamız lazım. Turiste misafir gözüyle bakmamız lazım. Kentimize ne kadar turist gelirse bizim açımızdan o kadar iyi. Van kazanıyor, Türkiye kazanıyor. Her sektör bundan etkileniyor” diye konuştu.

iranli-turistler-vanda-otelleri-doldurdu-9-6Rn5XQZ6

BAŞKAN ÇELİKTAŞ: KAPIKÖY REKOR KIRMAYA DEVAM EDECEK

Başkan Çeliktaş, Kapıköy’ün kent için önemini açıklayarak, “Kapıköy, Van’ın can damarı ve kente hayat vermeye devam ediyor. Her gün üstüne koyarak İranlı turist ağırlıyoruz. Bu rakam her ay daha da artıyor. Bu da gelen misafirlerimizin menün gittiğini gösteriyor. Buradan gidenler fazla kişiyle yeniden buraya geliyor. Bu ekonomik krize rağmen İranlı turistlerin artması bizim kentimiz açısından iyi bir durum. Bazı eksiklikler hâlâ var. Ama inanıyorum ki bunlar da çözüme kavuşacak ve Kapıköy her ay rekor üstüne rekor kıracak” dedi.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN