GÜNCEL

Van ve bölgede çokça kullanılıyor... Acı biber ile ilgili dikkat çeken araştırma!

Özellikle Van ve bölge genelinde yemeklerde sıkça kullanılanm acı biber ile ilgili ABD'de 570 binden fazla insan üzerinde analiz yapan bilim adamları dikkat çeken verilere ulaştı. Acı biber ömrü uzatır mı, Acı biberin faydaları neler? İşte detaylar...

Abone Ol

Dünya genelinde aralarında Çin, İran, İtalya ve Amerikalı vatandaşların olduğu 570 binden fazla insanın sağlık ve beslenme kayıtlarını analiz eden bilim adamları, dikkat çekici bulgulara ulaştı. ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli olarak acı biber yemek, kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor ve ömrün dörtte bir oranında uzamasını sağlıyor.

Araştırmada, bibere acı tadı veren "kapsaisin" maddesinin çok etkili yararlarının olabileceği tespit edildi. Kapsaisin, hem tümörlerle ve iltihapla mücadele etmeye, hem de vücudun kan şekeri seviyesinin kontrolüne yardımcı oluyor. Araştırma ekibi, böylece acı biberin hem diyabete hem de obeziteye karşı koruma sağlayabileceğine inanıyor.

Acı biber ömrü uzatır mı?

Araştırmayı yapan ekibe liderlik eden Cleveland Clinic'ten Kardiyolog Dr. Bo Xu, "Yaptığımız araştırmalar düzenli olarak acı biber tüketiminin, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser ölümlerinde riskin azaldığını gösterdi" dedi.

Acı biber ömrü uzatır mı?

American Heart Association ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Penny Kris-Etherton, "Bulguların gerçekten oldukça dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Birden fazla farklı hastalığın tedavisinde olumlu etkisi gözlendi" diye konuştu.

ACI BİBERİN SAĞLIĞA FAYDALARI:

  • Çorbaların, et ve sebze yemeklerinin vazgeçilmez eşlikçilerinden biri olan acı biber, sağlık üzerinde pek çok etkiye sahiptir.

  • Yoğun şekilde C vitamini içeren yeşil acı biber, bağışıklık sistemini güçlendirirken soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıkların tedavisine destek olur.

  • Aynı zamanda beta karoten ve antioksidan da içeren acı biber, ciltteki hafif bozuklukların ve deformasyonların giderilmesine katkı sağlar.

  • Yoğun şekilde lif içeren acı biber, az miktarda tüketilmesi durumunda sindirim sisteminizi destekler ve vücudunuzdaki enerjiyi artırır.

  • Yeşil ve kırmızı acı biberin faydaları, içerdiği B6 vitamininden de kaynaklanır. B6 vitamini ile çeşitli göz rahatsızlıklarına karşı etkili olan acı biber, aynı zamanda serotonin salgılamasını artırarak uykusuzluk sorununun giderilmesine de destek olur.

  • Acı pul biberin faydaları da son derece yüksektir. Detoks etkisi oluşturan acı pul biber, vücuttaki ödemleri ve gazları atmanıza yardımcı olabilir.