VAN

Van Valiliğinden önemli bir uyarı geldi

Van Valiliği önemli bir uyarı yaparak, Van il merkezi, doğu ve kuzey ilçelerinde Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Saray aralıklı olmak üzere zaman zaman kuvvetli yağış olması beklendiğini ifade edildi.

Abone Ol

Van’da son bir haftadır etkili olan yoğun sağanak yağışı zaman zaman başta merkez ilçeler olmak üzere etkisini arttırarak devam ederken Van Valiliğinden son dakika kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre “Bölgemiz genelinin havanın çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin edilmektedir.

Yağışların akşam saatlerinden sonra Van il merkezi, doğu ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Saray) aralıklı olmak üzere zaman zaman kuvvetli olması beklenmektedir.

Rüzgarın öğle ve akşam saatleri arasında, bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınamsı rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı beklenmektedir.

Kuvvetli yağış ve rüzgarla birlikte yerel dolu yağışı, ani su baskını ve sel, ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” İfade edildi.