On yılı aşkın bir zaman dilimi içerisinde bitmeyen ve geçtiğimiz günlerde çalışmaları duran Van-Şırnak Karayolu ile ilgili yeni süreç başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, başlayan tartışmalar sonrasında bölgeye gelmiş ve Van-Şırnak Karayolu’nda çalışmaların yeniden başlayacağını duyurmuştu.

Çalışmaların yeniden başlayacağı heyecan yaratırken yolun ihalesi için ise 21 Ağustos 2024 tarihi verilmişti. Toplamda 351 kilometrelik bir güzergahı 167 kilometreye düşürecek yolun 20-25 milyar TL gibi bir bütçe ile yapılıp tamamlanacağını duyuran Bakan Uraloğlu, yolun bitmesi sonrasında yılda 4 buçuk milyar TL’ye yakın bir tasarruf sağlanacağını ifade etmişti.

PROJE’NİN YENİ MALİYETİ BELLİ OLDU

Tartışmaların odağındaki o yol ile ilgili ihale süreci dün itibariyle gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ihale dün itibariyle tamamlanırken alınan tekliflerden sonra projenin yeni yüklenicisi belli oldu.  Projenin ihalesi kapsamında, toprak işleri, sanat yapıları, köprü ve tünel inşası, plentmiks alttemel ve plentmiks temel işleri, bitümlü sıcak karışım kaplama çalışmaları, enerji nakil hatları ve güvenlik kulelerinin yapımı gibi birçok iş kalemi değerlendirildi. İhaleyi kazanan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş. ile Ege Asfalt Mad. İnş. San. ve Tic. A.Ş. ortaklığı, projeyi 13 milyar 329 milyon TL bedelle üstlendi.

Meb 30 bin yeni temizlik personeli alımı yapacak! İşte detaylar... Meb 30 bin yeni temizlik personeli alımı yapacak! İşte detaylar...

İŞTE PROJEYİ TAMAMLAMAK İÇİN ÖNGÖRÜLEN SÜRE!

Yüklenici şirketin bin 300 gün gibi bir sürede bitirme süresi öngördüğü yol ile ilgili çalışmaların bu süreye göre ilerlemesi halinde üç buçuk yıl gibi bir zaman diliminde biteceği öngörüsü ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunlar yaşanmazsa Van-Şırnak Karayolu 2028 yılında bitirilmiş olacak.

Muhabir: VEYSEL İZGİ