Van’da halihazırda devam eden yatırımlar ile ilgili değerlendirmeler yapan AK Parti Van Milletvekili Türkmenoğlu, şehir hastanesinin son durumunu paylaştı.

“SAĞLIK ALANINDA ÇOK GÜZEL YATIRIMLARIMIZ VAR”

 Kentte sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Türkmenoğlu, geçtiğimiz yıl yapılacağı müjdesi verilen ve çalışmaları devam eden Şehir Hastanesi ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; “Bu şehrin en önemli meselelerinden biri de sağlık alanında çok güzel yatırımlarımız var. Hastanelerimize baktığımızda Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde bir ek binası ihtiyacı var ama Van Eğitim ve Araştırma Hastanemizde daha iyi, daha konforlu, bölgeye hitap edebilecek durumda. Bizim de bir şehir hastanemiz olsun diye yürüttüğümüz çalışma var. Van’da hali hazırda 11 hastanemiz, 3 bin yatağımız, 11 bin personelimiz var. Bunlar Van’ın sağlığına hizmet ediyor ama biz bununla yetinmiyoruz. Bunun üstüne 800 yataklı ve 220 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir hastane daha Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına yapıyoruz” dedi.

Ölüm riskini yüzde 11 artırıyor! Kadınlar hemen kontrol etsin Ölüm riskini yüzde 11 artırıyor! Kadınlar hemen kontrol etsin

MÜJDEYİ SAĞLIK BAKANI VAN’DA VERECEK

Kentte yapılan hastaneler ile ilgili konuşan Türkmenoğlu, “Oraya kampüs havası estireceğiz, orası şehir hastanesi olacak. Onkolojiden, kadın doğuma her alanda orada Ankara’da gördüğümüz Etlik Şehir Hastanesi gibi komplike bir şehir hastanesi gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda orası bir akademik alana da kavuşmuş olacak. Araştırma hastanesi olacak. Hastanızı oraya götürdüğünüzde her şeyini orada yapacaklar. 800 yataklı hastanemizin projesi bitti, yer tahsisi yapıldı. İnşallah önümüzdeki ay sayın Bakanımız Van’a geldiğinde müjdesini verecek.

3 YENİ HASTANE DAHA YAPILACAK

Buna bağlı olarak Erciş’e 200 yataklı ek hastane yapıyoruz. Muradiye’ye 150 yataklı yeni bir hastane yapıyoruz. Başkale’ye 75 yataklı hastane yapıyoruz. Başkale’deki hastanenin yapılması işi 3 defa ihale edildi fakat bir türlü maliyetlerin düşük olması nedeniyle alan müteahhit olmadı. Şimdi biz onu da YİKOB’a yaptırıyoruz. Bahçesaray ve Gevaş’ta hastanemizin yapım çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ