Diyarbakır’dan Van’a geldikten iki gün sonra Van’da 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inen Rojin Kabaiş’ten günlerdir haber alınamıyor. Peki, Van'da 5 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’i arama çalışmalarında son durum ne, Rojin bulundu mu? İşte arama çalışmalarında son durum…

Van YYÜ Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 27 Eylül’den bu yana haber alınamıyor. 21 yaşındaki Rojin'in kaybolmasının üzerinden 5 gün geçerken ekipler Van Gölü ve kıyısındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ROJİN "YANDAN TARAMALI SONAR" CİHAZI İLE ARANACAK

Ailesi ve arkadaşları büyük bir endişe içinde beklerken, polis ekipleri de Rojin'in izini sürmek için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ekipler bugün itibariyle su altındaki cisimleri tespit etmede kolluk kuvvetlerine büyük kolaylıklar sağlayan "Yandan Taramalı Sonar" cihazı kullanarak Van Gölü'nde arama çalışması yapacak.

ROJİN KABAİŞ’İN AİLESİ VAN’A GELDİ

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin, anne Aygül Kabaiş ve Abisi Serhat Kabaiş Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip ediyor.

KABAİŞ, SAHİLDE VAN GÖLÜ'NÜ SEYRETTİ

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Rojin Kabaiş, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşüyor ve bir büfeye uğrayıp Van Gölü sahiline inerek bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Daha sonra kamera açısından 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı.

Rojin'in eşyaları

Van İŞKUR TYP 2024 isim listesi belli oldu! İşte asıl ve yedek isim listesi Van İŞKUR TYP 2024 isim listesi belli oldu! İşte asıl ve yedek isim listesi

SAHİLDE EŞYALARI BULUNDU

Sahilde dolaşan öğrencilerin cep telefonu, su şişesi ve kekin bulunması üzerine Rojin Kabaiş için eşyalarının bulunduğu Van Gölü'nde sahil güvenlik ve polis ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

ROJİN’İN TELEFONU İNCELENMEK ÜZERE ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su Van Gölü sahilinde bulunmuştu. Soruşturmaya katkı sunması beklenen telefonun içindeki bilgilere, ekran kilidi nedeniyle ulaşılamadı. Bunun üzerine Rojin Kabaiş’e ait telefonun incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği öğrenildi. İntihar ve kaçırılma şüphesi dahil, soruşturma tüm yönleri ile devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ