Van Kahvaltısının en önemli parçalarından ve kentin tescilli ürünü olan Van Otlu Peyniri, asırlardır değişmeyen lezzetiyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer almaya devam ediyor. Van’ın coğrafi işaret tescilli ürünü olan Van Otlu Peyniri’nin tanıtım ve markalaşması için yeni bir adım daha atıldı.

2018’de Coğrafi İşaret tescili alan Van Otlu Peynir’inin lezzeti tüm Türkiye’nin kahvaltı sofrasına konuk olurken Van Otlu Peynirinin yurt dışında tanıtılması ve tescili için de çalışmalar başladı.

BAŞKAN TAKVA ÖNEMLİ GELİŞMEYİ DUYURDU

12-15 Eylül tarihleri arasında 81 ilin yöresel ürünlerinin yer alacağı Van Gurme ve Gastronomi Fuar’ının lansman toplantısı yapılırken Van’ın Coğrafi İşaretli Tescilli ürünü olan Otlu Peyniri iel ilgili önemli bir müjde verdi.

Van-Hakkari kara yolunda feci kaza: 2’si çocuk 4 kişi yaralandı! Van-Hakkari kara yolunda feci kaza: 2’si çocuk 4 kişi yaralandı!

Van Gurme ve Gazstronomi Fuarı’nda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van otlu peyniri için Avrupa Birliği coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldığını açıkladı. Takva açıklamasında; “Van Otlu Peynirimiz Avrupa Birliği Coğrafi İşaret başvurusunu gerçekleştirdi. Başta Erkan Atacan olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye'nin AB'den tescil alan ürünleri şunlar:

"Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Kahramanmaraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi."

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN