GÜNCEL

Van Mimarlar odası: Sürecin takipçisi olacağız!

Eski Van Şehri’nde bulunan 750 yıllık caminin minarenin yıkılması gündemde kalmaya devam ederken, Mimarlar Odası Van Şubesi’nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Abone Ol

Tarihi Van şehrinde yer alan Selçuklu devri eseri Van Ulu Cami minaresinin yıkılmasıyla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. 750 caminin minaresinin yıkılması gündeme bomba gibi düşerken, konuyla ilgili bir açıklama da Mimarlar Odası Van Şubesi’nden geldi. Mimarlar Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.

“TEKRAR ASLINA UYGUN BİR ŞEKİLDE RESTORE EDİLECEĞİ BİLGİSİ ALINMIŞTIR”

Açıklamada, yüklenici firma ile görüşmeler yapıldığı ifade edilerek, “Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar ve yerel basında çıkan haberlerde Ulu Camii'nin minaresinin yıktırıldığı söylemleri üzerine Şube olarak yerinde incelemeler yaparak ilgili yüklenici firma ile görüşmeler sağlanmıştır. Söz konusu minarenin yıkılmadığı veya yıktırılmadığı, uygulama yapan firma tarafından onaylı proje ve raporlara göre söktürüldüğü ve gerekli işlemlerden sonra tekrar aslına uygun bir şekilde restore edileceği bilgisi alınmıştır” denildi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ”

Açıklamada sürecin takipçisi olunacağı belirtilerek, “Şubemiz tarafından ilgili Resmi Kurumlardan konu ile alakalı gerekli bilgi ve belgeler istenmiştir. Tarihi çevre ve kültürel mirasın korunması, gelecek kuşaklara aktarılması hususunda gerekli hassasiyetin bilinciyle hareket ederek sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyururuz” denildi.