16 şehrin festival rotasına dahil edildiği ve toplamda 8 ay süren Türkiye’nin en büyük festivali olan Kültür Yolu Festivali dün akşam itibariyle Van’da son buldu. 9 gün boyunca her gün on binlerce insanın izlediği büyük konserler festivalin en görkemli tarafı oldu.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ, FERHAT GÖÇER KONSERİYLE SON BULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 6’ıncı durağı olan Van’da düzenlendi. Kültür Yolu Festivali’nin son gününde sahne alan Türk pop müziğinin sevilen ismi Ferhat Göçer’in konserine on binlerce müziksever katıldı. Van Kültür Yolu Festivali, Ferhat Göçer konseriyle son buldu. Ferhat Göçer on binlerce Vanlıya unutulmaz bir gece yaşattı.

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA FESTİVALE DAİR ETKİNLİKLER YAPILDI

Van’da sıradan bir düğün! Geline 4 kilo altın, damada 10 milyon TL takıldı Van’da sıradan bir düğün! Geline 4 kilo altın, damada 10 milyon TL takıldı

Van’da gerçekleştirilen festivalde çok sayıda konser, sergi ve yerleştirme, söyleşi, atölye, tiyatro, sinema gösterimi ve çocuk etkinliği gerçekleştirildi. 9 gün boyunca her gün dev bir konserin düzenlendiği Van’da, bu konserler dışında şehrin dört bir yanında festivale dair etkinlikler gerçekleşti. Van’ın koca bir festival kentine dönüştüğü Van Kültür Yolu Festivali’nde yaşanan bazı küçük olumsuzluklara rağmen kent kültür-sanat anlamında gerçekleştirilen en büyük organizasyonlardan birine ev sahipliği yapmış oldu.

FESTİVALDE YENİ BİR REKOR DA KIRILDI

Vanlı hayranları sahneye gül fırlattı, sanatçı gülü alarak, “Bu çiçeği bu festivalde sahneye çıkan bütün sanatçı arkadaşlarım adına alıyorum” dedi. Göçer, seyirciler arasındaki küçük Lina’nın doğum gününü kutladı, Sümeyye adındaki genç kızın da evlilik teklifi alacağının müjdesini paylaştı. Sahnesinin bir geleneği olarak her şehirde seyirci performans sınavı yapan Göçer, şarkısına eşlik eden hayranlarının sesini ölçtürdü ve 119 desibel ile rekorun Van’da olduğunu açıkladı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN