Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Van’da ilk defa düzenlenen ve 7 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek olan Kültür Yolu Festivali coşkuyla devam ediyor. Festival kapsamında kentte birbirinden farklı etkinlikler düzenlenirken, festival Van halkını yıllardır hasretini duyduğu eğlenceye doyuruyor. Festival ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam edilirken, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Muhlis Kaya adlı kişi festivalin iyi bir tanıtımla önümüzdeki yıllarda binlerce kişiyi ağırlayabileceğini dile getirdi. 

KAYA: ÇEVRE İLLERDEN VE İRAN İLE IRAK'TAN BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLAYABİLİRDİK

Bu kadar kapsamlı bir organizasyonun İran ve Irak’tan binlerce kişiyi ağırlayabileceğinin altını çizen Kaya, “Festivalin ilk konserinde Dj ve ışık performansı çok iyiydi. Çoğunluğu Vanlı hemşerilerimizden kadın, çocuk ve gençler olmak üzere 20.000 ile 25.000 insanımız vardı. Konser alanında ailesiyle semaverini yakandan, seccadesinde namaza durandan tutun da sahnenin en önünde adrenalini yaşayanlara herkes mutluydu. Bu kadar masraflı ve kaliteli bir organizasyonda çevre illerden ve İran ile Irak'tan binlerce kişiyi ağırlayabilirdik. Bu festival yarın ve sonrasında ve de yapılır ise önümüzdeki yıllarda tutar, binlerce kişiyi de ağırlar” dedi.

“KAPSAYICILIĞI VE KAPSAMI ARTIRILMALI”

İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi

Kaya, festival ile ilgili önerilerde bulunarak, “Öncelikle program yurt dışı ve çevre illerde çok öncesinden tanıtılmalı, tüm kurum ve paydaşlar dahil edilmeli, kapsayıcılığı ve kapsamı artırılmalı. Zoraki etkinliklerden her kesimin katılabileceği etkinliklere ve farklı dünya görüşünden sanatçılara yer verilmeli. Bir de kendisini Van'da muhafazakâr görüp bu tür etkinliklere sürekli müdahale edenlerin, oturduğu yerde basit kahramanlık eleştirileri yapanlar ile alkollü, saçma sapan etkinlikler olmadan festival olamayacağını düşünen değişik tiplerin susması lazım. Kale Atatürk Parkı bir nimet olarak binlerce insana tekrardan hizmet verdi. Önünde muhteşem bir sahne ve arkasındaki ışıklandırılmış haliyle misafirlere harika bir ambiyans sunmuş olmalı. Van Güzel Van” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - FATMA POLATCAN-ZENÜN YEŞİL