VAN

Van için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!

Van’da ilkbahar mevsimi ile beraber sağanak yağmur etkili olmaya devam ediyor. Van ve bölge genelinde havanın öğle saatlerinde bölge genelinde aralıklarla sağanak yağışlı olması beklenirken öğlen ve akşam saatlerinden itibaren ise kuvvetli rüzgar ve fırtınalı bir havanın hakim olması bekleniyor. Valilik sağanak yağış ve kuvvetli fırtına ile beraber; sel, çatı uçması yıldırım ve ulaşımda aksamalar görüleceğinden vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Abone Ol

Van Valiliği, Van ve bölge genelinde aralıklarla devam eden sağanak yağışların bugün öğlen saatlerinden itibaren etkili olacağını duyururken akşam saatlerinden itibaren de kuvvetli rüzgar ve fırtınalı bir havanın etkili olacağını duyurarak vatandaşları; sel, çatı uçması yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN İÇİN YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Van Valiliği yaptığı açıklamada; “Rüzgarın öğle ve akşam saatleri arasında, bölgemiz genelinde kuvvetli lodos rüzgarları (30-50 km/sa) ve yükseklerde fırtınalı rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca bölgemiz genelinde lodos rüzgarları ile birlikte sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı beklenmektedir.

SEL VE YILDIRIM ÇARPMASINA DİKKAT!

Yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış, kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.