GÜNCEL

Van için bir uyarı daha geldi! Kuvvetli yağış geliyor

Hafta boyunca ilçelerde ve kent merkezinde bol yağış gören Van için Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden bir uyarı daha yapıldı.

Abone Ol

ŞEHRİVAN HABER – Geçtiğimiz haftaya kadar sıcak bir dönemden geçen Van ve bölge illeri bir anda soğuk havanın etkisine girdi. Hafta başında bir anda sıcaklıklar düşerken günlerdir devam eden yağış bölgede ciddi olumsuzluklar yaşattı. Van’da bir çok bölgede kuvvetli yağış, yüksek alanlarda da dolu ve kar yağışları bile görüldü. Aşırı yağışlar kentin bir çok bölgesinde seller de meydana gelirken bu sellerde ciddi maddi zararlar oluştu.

YİNE YAĞIŞ VAR!

Bölgede etkisini iyice artıran yağışların devam edip etmeyeceği merak konusu olurken Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM) Van ve bölge illeri için yeni yağış uyarısı yaptı. Açıklamada, “Bölgemiz genelinde (Van, Bitlis, Muş ve Hakkari) halihazırda bölgesel olarak etkisini sürdüren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı sistemin, bugün (Cumartesi) ve yarın (Pazar) bölge genelinde aralıklarla devam etmesi beklenmektedir.”

YAĞIŞIN ŞİDDETİ ARTABİLİR!

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Yağış anında kuvvetli rüzgara bağlı olarak ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, karayolu ulaşımında akşamalar, Van Gölü’nde oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”