VAN

Van-Hakkari yol projesinde önemli gelişme: Açılış tarihi belli oldu!

Uluslararası ulaşım güzergahında büyük önem arz eden ve bölgedeki ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan Yeniköprü-Yüksekova Yolu projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Van-Hakkari yol projesinin önemli ayağı olan Yüksekova-Yeni Köprü arasındaki tünelde çalışmalar tüm hızıyla sürürken yol projesinde tünellerinin birinci tüpünde asfaltlama çalışmaları başlatılırken, projenin yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Abone Ol

Türkiye ve İran arasında artan ticaret hacmi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin İran'a açılan en önemli kapılarından biri olan Yeniköprü-Yüksekova Yolu projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Yapımı devam eden Yeni Köprü-Yüksekova Yolu projesinde tünellerinin birinci tüpünde asfaltlama çalışmaları başlatılırken, projenin yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin ticaretine büyük katkı sağlayacak.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yüksekova ile Hakkari-Van arasında yapımı süren Yeni Köprü tünellerinin birinci tüpünde asfaltlama çalışmaları başlatılırken, yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Çift tüpten oluşan tünel ve 3 viyadükle yolun kısalması ve güvenlikli yolculuğu sağlanması hedeflenen ve Yeni Köprü’de 5 yıldır yapımı devam eden tünelin birinci tüpünde asfaltlama çalışması başladı.

PROJE YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Her iki tüpte asfaltlama çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte tünelin hizmete girmesi planlanıyor. Yol güzergahında özellikle kış aylarında sık sık heyelanların yaşanması sürücülere zor anlar yaşatırken, yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenen tünelle vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler. Yeni Köprü tünellerinin yılsonuna kadar bitirilecek olması vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.