Bitlis Ahlat'ta Van Gölü kıyısına inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Malazgirt Zaferi etkinlikleri nedeniyle Kabine Toplantısının Van gölü kıyısında inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılması kararlaştırılırken bu karar Türkiye tarihinde bir ilk olarak tarihe geçecek.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN DUYURDU

Konuyla ilgili İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat ve Malazgirt'i ziyaret edeceğini duyurdu. Fahrettin Altun, Kabine Toplantısı'nın 25 Ağustos Pazar günü Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacağını açıkladı.

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK

Bu yıl 953'üncü yıl dönümü kutlanacak olan Malazgirt Zaferi etkinlikleri nedeniyle Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılması planlanan Kabine Toplantısı bir ilk olarak tarihe geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 25 Ağustos pazar günü Ahlat’ta toplanacak.

ORMAN YANGINLARI ANA GÜNDEM

Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı! Van’a tramvay projesi geliyor: 18 kilometrelik tramvay projesi için imzalar atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ana gündem maddesi orman yangınlarıyla mücadele kapsamında atılan ve atılacak adımlar ele alınacak.

Kabine’de ayrıca Gazze’de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum da ele alınacak. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Ortadoğu’da artan gerilim ele alınacakken toplantıda ayrıca, ekonomideki son gelişmeler ve terörle mücadele operasyonları masaya yatırılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ