Van Büyükşehir olay anına ait kamera görüntülerini kamuoyu ile paylaşırken çevreye çöp atan iki kişi hakkında yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamada; "Son zamanlarda, belediyenin çalışmalarını engellemeye ve kurumu yıpratmaya yönelik girişimler artmaktadır. Bu girişimlerin arkasındaki kişiler, bilinçli bir şekilde “Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor” algısı yaratmaya çalışmaktadır. Bugün (23 Temmuz 2024 tarihinde), kimliği belirsiz iki kişi, Büyükşehir Belediyesi binası önüne kurumuş dallar ve çöp atarak provokasyon girişiminde bulunmuştur. Bu şahıslar, belediyemizin çalışmalarını engellemeye ve kamuoyunda rahatsızlık yaratmaya çalışmıştır.

Van’da dikkat çeken yürüyüş! Van’da dikkat çeken yürüyüş!

"Adli mercilere suç duyurusunda bulunuldu"

Van Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür provokatif eylemlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bu nedenle, söz konusu şahıslar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmak üzere adli mercilere suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu tür provokatif eylemlerin arkasındaki niyet, Van Büyükşehir Belediyesi'nin halkımıza hizmet etme çabasını engellemek ve kurumumuzla halkımız arasında ayrımcılık yaratmaktır. Bizler, Van halkına gece gündüz demeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz." Denildi

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ