Amedspor zirve yolunda! Amedspor zirve yolunda!

Ağrı-Van karayolu ulaşım yönünü değiştiren ve daha konforlu hale getiren yol projesinde kalan son 6 kilometrelik yolda çalışmaların ağır ağsak devam etmesi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 Geçtiğimiz yıllarda başlayan ve Hamur-Patnos istikameti tamamlanarak hizmete açılan yeni yolun Havalimanı kavşağından başlayarak Hamur ilçesine kadar devam eden son etabından çalışmaların bir türlü tamamlanamaması sürücüleri ve bu yolu her gün kullananları zora sokuyor.

Yolun her iki tarafının da sökülmesi nedeni ile tamamen bozuk bir yolda seyahat etmek zorunda kalan sürücüler, tek yön olarak sağlanan yolda trafiğin ağır olması nedeni ile zorlanıyorlar.

İlkbaharda başlayan ancak aylar geçmesine rağmen bir türlü bitirilemeyen yolda her gün büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten İbrahim Erol adlı vatandaş “Normalde yolun bir şeridi yapılırken trafik diğer şeritten sağlanır ancak yetkili firma her iki şeridi bozduğu için sürücüler bu yüzden çok zorlanıyorlar. Keşke önce bir şeridi sonra diğer şeridi bozsaydılar. Oluşan toz ve bozuk yol araçlarımıza büyük zarar veriyor. Her gün bu yolu kullananlar için büyük bir ekonomik problem oldu. Yine çevrede iş yeri olan yada tarlasında ürünü olanlar bu tozdan nasibini aldı. Yolun bir türlü bitmeyişi zaten ayrı bir sorun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ağrı Köse Haber