VAN

Van 11 gündür kayıp Rojin’i arıyor! Arama çalışmalarında yeni detay!

Van’da 27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş’ten günlerdir haber alınamıyor. Peki, 11 gündür haber alınamayan Rojin bulundu mu, Rojin'i arama çalışmalarında son durum ne? İşte detaylar…

Abone Ol

Van’da 11 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama kurtarma çalışmaları devam ederken Van Gölü sahilinde Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmasının ardından, kaçırılma ihtimaline karşı deprem bölgelerinde görev yapan hassas burunlu köpekler de aramalara katıldı.

ROJİN KABAİŞ’İN AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra kaybolan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin, anne Aygül Kabaiş Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen arama çalışmalarını takip ediyor. 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 11 gün geçerken Kabaiş’in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş'in umutlu bekleyişi ise devam ediyor.

KABAİŞ, SAHİLDE VAN GÖLÜ'NÜ SEYRETTİ

27 Eylül'de kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Rojin Kabaiş, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşüyor ve bir büfeye uğrayıp Van Gölü sahiline inerek bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Daha sonra kamera açısından 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten bir daha haber alınamadı.

SAHİLDE EŞYALARI BULUNDU

Sahilde dolaşan öğrenciler 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunurken; telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

11 GÜNDÜR KAYIP OLAN ROJİN’DEN TEK BİR İZ BİLEYOK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü sahiline indi. Van Gölü sahilinde ki bankta bir süre gölü izledikten sonra gözden kaybolan Rojin Kabaiş’ten bir daha da haber alınamadı. Rojin’i arama çalışmalarında 6'ncı güne girilirken şu ana kadar yapılan aramalarda, hiçbir ize rastlanmadı.

ARKADAŞI OLUMSUZ YANIT VERDİ

Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.

ROJİN 3 KOLDAN ARANIYOR

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları, Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve AFAD dalgıç ekiplerince su altı görüntüleme cihazı kullanılarak yürütülüyor. Sahile yakın Bardakçı Mahallesi'nde, çevredeki metruk yapılar ve sazlık alanlarda arama yapan, güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, kıyı bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar, jandarmaya ait su üstü radar ve polisin su altı görüntüleme cihazlarının da kullanıldığı aramalarda, şu ana kadar Rojin'e ait herhangi bir iz bulunamadı.

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALAN HASSAS BURUNLU KÖPEKLER GETİRİLDİ

Rojin'in kaçırılma ihtimaline karşı da ekipler, Bardakçı Mahallesi ile çevresinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin göl üzerinde ve çevresinde aramaları sürerken, AFAD'ın deprem bölgelerinde kullandığı eğitimli köpekler ile gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronu da çalışmalarda yer alıyor.