ŞEHRİVAN HABER - Sık sık uçuş eksikliği, bilet fiyatlarının yüksekliği gündeme gelen Van'ın yeni uçuş istatistikleri yayımlandı.

Türkiye'nin en yoğun hava ve kara trafiğine sahip olan kentlerinden biri olan Van kentinin Ağustos ayı istatistikleri açıklandı. Devlet Hava Meydanları İdaresi (DHMİ)'nin bünyesinde bulunan Van Ferit Melen Havaalanı Ağustos ayı verileri paylaşırken Van'daki yüksek oranlar dikkat çekti.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Van Ferit Melen Havalimanı’nın 2024 yılı Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilerden hareketle; "Van Ferit Melen Havalimanı’nda ağustos ayında, iç hat yolcu trafiği 137.371, dış hat yolcu trafiği 228 oldu. Böylece ağustosta toplam 137.599 yolcuya hizmet verildi." sözlerine yer verildi.

Ucak 1476116

Öte yandan yine Van kenti ile ilgili olarak; " Ağustos ayında Van Ferit Melen Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 2107, dış hatlarda 3 olmak üzere toplamda 2110’a ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise ağustos ayında toplamda 1.446 ton oldu." denildi.

VAN 1 MİLYONU AŞTI

Öte yandan yoğun bir hava trafiğine sahip Van şehri yılın 8'inci ayında 1 milyon sınırını aşmış oldu. Her yıl 1 milyonun üstünde uçuş istatistiğine ulaşan Van bu oranı yılın kalan aylarında artırması beklenirken bu veriler ise şu sözlerle ile paylaşıldı; "8 aylık (ocak-ağustos) dönemde ise Van Ferit Melen Havalimanı’nda yolcu trafiği 1.103.049, uçak trafiği 13.124, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise 11.020 ton olarak gerçekleşti."

EK SEFER MÜJDESİ GELMİŞTİ

Öte yandan sık sık uçuş sayısındaki eksiklik ile gündeme gelen Van için geçtiğimiz günlerde ek sefer müjdeleri gelmişti. 2 ek uçak haberi verilen Van'da bu seferlerden birisi gece saatleri için kullanıma sunulmuştu. Bu seferler öncesi aylar boyunca kentte çağrılar yapılmış ve uçak seferlerinin artırılması yönünde girişimler yapılmıştı. Bir dönem de Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürüyüş düzenlenmişti.

HALA İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Van Gölü kıyıları korunmalı! Van Gölü kıyıları korunmalı!

Öte yandan 2019 yılındaki pandemiye kadar günlük 20'nin üzerinde sefere sahip Van'da geçen 4 yıllık zamam dilimi içerisinde seferler bir türlü eski seviyesine ulaşmadı. Bu konu yıllar içinde ciddi bir problem haline gelirken tüm girişimlere rağmen Van'da eksilen sefer sayıları eski seviyesine ulaşmadı. Kentteki bir çok kesim uçakların normal seferleri ile yapılması halinde uçuş rakamlarının çok daha üst seviyede olacağını ifade ediyor.

Muhabir: VEYSEL İZGİ