Van’da son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yeni haftanın ilk gününde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Van’da mevsim normallerinin üstünde sıcaklık üzerinde sıcaklık seyrederken Van Valiliği, son dakika yağış uyarısında bulundu.

Bakan Uraloğlu’ndan Hakkari’de pistten çıkan uçak ile ilgili açıklama! Bakan Uraloğlu’ndan Hakkari’de pistten çıkan uçak ile ilgili açıklama!

Van Valiliği bugün (12.08.2024 ) öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Öte yandan vatandaşların sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da uyarılarda bulundu. 

VAN GÖLÜ'NDEKİ RÜZGARA DİKKAT

Van Valiliğnden yapılan açıklamada" Bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Van, Muş ve  Bitlis çevrelerinin yerel olarak sağanak ve aralıklı kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım ve yağış geçişleri esnasında Van Gölü'nde oluşması muhtemel kuvvetli rüzgara bağlı olumsuzluklara karşı) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur." ifaderi kullanıldı. 

Muhabir: NECMETTİN DURSUN