VAN

Valilik Van’ı uyardı: O saatlerde dışarı çıkmayın!

Son yılların en yağışlı yılını geçiren Van Ağustos ayına girilmesiyle hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Valilikten Vanlılara önemli bir uyarı yaparak öğle ve ikindi saatleri arasında yüksek sıcaklık uyarısı yaparak kronik rahatsızlığı olanlar, çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Abone Ol

Valilik, son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ağustos ayına girilmesiyle Van ve bölge illerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar öğle ve ikindi vakitleri arasında yüksek sıcaklık uyarısı yaparak kronik rahatsızlığı olanlar, çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ilâ 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” denildi