VAN

Valilik Van’ı uyardı: 6 ilçede sel tehlikesi!

Van’da kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde Van’da hava mevsim normallerinde seyrederken Meteoroloji ve Valilik, Van için hafta boyunca kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparak Van’da 6 ilçe için sel uyarısında bulundu.

Abone Ol

Van yeni haftaya sağanak yağış başlıyor… Hafta boyunca etkili olacak şiddetli sağanak yağış için valilik Van’daki “6 ilçesi sel tehlikesi” uyarısı yaptı.

Van yeni haftaya sağanak yağış ile başlarken öğle saatlerinden sonra aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların hafta boyunca etkili olması beklenirken Van’ın yüksek kesimlerine kar yağışının görülebileceğini duyurdu.

VAN’IN TÜM İLÇELERİ İÇİN SEL UYARISI

Öğle saatlerinden sonra Van’ın doğu ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini duyurdu. Valilik uyarısında; Yağışların akşam saatlerinde Van geneli ve Bitlis'in doğu ilçelerinde etkisini göstereceği tahmin edilmektedir.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.