Son bahar mevsiminin gelişiyle beraber kış bu yıl Van’a erken geldi. Van’ın yüksek kesimlerine kar yağarken birçok ilçede de sağanak yağış sele neden oldu. Van’da aralıklarla devam eden sağanak yağışlar sonrası Van Valiliği bir uyarı yaparak sabah erken saatlerden itibaren, Van ili çevrelerinde beklenen yağışların düşük sıcaklıkla birlikte yağmur ve aralıklı karla karışık yağmur; yüksek kesimlerinde ise yağışların kar yağışı şeklinde olması beklendiğini açıkladı.

Van’ın yüksek kesimlerine kar yağarken birçok ilçede de sağanak yağış etkili oldu. Van Valiliği bir son dakika uyarısı daha yaparak Van genelinde meydana gelecek yağışlardan dolayı uyarıda bulundu.

Van'da feci trafik kazası: Ölü ve yaralılar var Van'da feci trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

VALİLİK AÇIKLADI!

Van Valiliği meteorolojinin son hava tahminlerinden edinilen değerlendirmelere göre; “Yarın (Pazartesi) sabah erken saatlerden itibaren, Van ili çevrelerinde beklenen yağışların düşük sıcaklıkla birlikte yağmur ve aralıklı karla karışık yağmur; yüksek kesimlerinde ise (2.000 metre ve üstü) yağışların kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.” denildi.

Van Valiliği tarafından yapılan yağış uyarısı ise şöyle;

 “Yarın (Pazartesi) sabah erken saatlerden itibaren, Van ili çevrelerinde beklenen yağışların düşük sıcaklıkla birlikte yağmur ve aralıklı karla karışık yağmur; yüksek kesimlerinde ise (2.000 metre ve üstü) yağışların kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.

Yağış anında ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde azalma, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi, su baskını, sağanak yağış geçişlerinde Van gölündeki teknelerin kuvvetli rüzgâr ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Muhabir: VEYSEL İZGİ