VAN

Valilik uyardı! Van Gölü'ndeki teklikeye dikkat...

Valilik, Van için yarın ( Cuma) öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaparak, Van Gölün'deki teknelerin kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine gibi tehikelere karşıda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Son zamanlarda sıcaklıklar etkisini sürdürürken Van Valiliğinden son dakika Yağış uyarısı geldi.

VAN’A YARIN ( CUMA) SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Yarın (Cuma) Muş ve Bitlis çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren, Van il merkezi çevrelerinde akşam saatlerinden sonra bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada “Yarın (Cuma) Muş ve Bitlis çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren, Van il merkezi çevrelerinde akşam saatlerinden sonra yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir.

VAN GÖLÜ’NDEKİ TEKNELERİN YAĞIŞ ANINDA DALGA YÜKSELMESİNE KARŞI TEDBİRLİ OLUNMASI GEREKMEKTEDİR

Yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı,  yıldırım düşmesi enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, Gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinde Van Gölü’ndeki teknelerin kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.