Yapımı devam eden gölette incelemeler yapan Vali Balcı, göletleri tarıma kazandırarak çiftçilerimizin üretimini üst sevilere çıkartacağız dedi.

Vali Balcı açıklamasında, “Halkımızın huzuru ve refahı için bütün ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Biz devlet olarak tarımı ve üretimi desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. İlimizde tarım adına çok güzel işler oluyor. Hayvancılığın geliştirilmesinden meraların ıslahına, sebze meyveciliğin geliştirilmesinden sertifikalı tohum geliştirilmesi gibi güzel işler ortaya çıkıyor. En önemlisi şuan gölet yapım işleridir.” Dedi.

Resim

Van Kız Kalesinin ilginç tarihi! Van Kız Kalesinin ilginç tarihi!

VAN MERA ALANINDA SAYILI BÜYÜK İLLERDEN BİRİDİR

Van’ın mera alanında Türkiye’nin sayılı illerinden biri olduğunu belirten balcı, “Van mera alanında Türkiye’nin sayılı büyük illerinden biridir. Ayrıca ilimizde 3 buçuk milyona yakın küçükbaş hayvanımız var. Bu yüzden göletlerin yapılması bizim için hayati öneneme sahiptir. Şuanda bizim Van’da yaklaşık DSİ’nin çalışmalarıyla beraber yaklaşık 500 bin dönüm alanımız sulanıyor. Elimizdeki diğer göletlerde kısa sürede tamamlanacaktır. Bu göletler bittiği zaman toplamda 750 bin dönümlük alanımız sulanmış olacak. Ayrıca bir buçuk milyon dönümümüzde sulanma potansiyelimiz var. Devletimizin bütün imkanlarını kullanarak Van’ımızı üretim merkezi haline getireceğiz. Projelerimiz tamamlandığı zaman Vanlı çiftçilerimiz daha çok zenginleşecek. Göletleri tarıma kazandırmak bizim en önemli işlerimizden bir tanesidir. Tarım bakanımızda bu işe çok destek vermektedir. Kendisine müteşekkiriz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi