İstanbul üst üste iki dev finaline ev sahipliği yapacak. 2026 UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş'ın sahasında oynanmasına karar verirken 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin ise Galatasar veya Fenerbahçe'nin stadında oynanacak.

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın da katıldığı UEFA İcra Kurulu toplantısı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirildi. UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, İrlanda'nın başkenti Dublin'de gerçekleştirilen UEFA İcra Kurulu toplantısında 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını duyurdu.

Dikkat çeken bir forma tanıtımı da Muşspor'dan! Dikkat çeken bir forma tanıtımı da Muşspor'dan!

Kurul, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finalinin Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı'nda yapılmasını kararlaştırırken, 2027 Konferans Ligi finalinin oynanacağı stat ise daha sonra belli olacak.

TÜPRAŞ STADI İKİNCİ KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

UEFA, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finalinin Beşiktaş'ın stadında oynanmasına karar verirken Tüpraş Stadı, ikinci kez bir UEFA finali organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 2019'daki finalde Liverpool ile Chelsea'yi karşı karşıya gelmişti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ