Türkiye'nin çeşitli yerlerinden aşırı sıcaklar nedeniyle yangınlar çıkarken, Türkiye'nin Yangın Risk Haritası'da güncellendi.

DİYARBAKIR’DA 924 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardinde yaşanan yangın afeti sonrası hasar testip çalışmasında

Diyarbakır Çınar ilçesinde Köksalan Mahallesi, Bağacık Mahallesi, Yazçiçeği Mahallesi ve Ağaçsever Mahallelerinde 7 bin 900 dekar tarım alan yandı. 6 bin 789 dekarında anız, 1111 dekarında ise hasadı yapılmamış buğday ekili olduğu tespit edilirken 1 adet traktör ve 14 adet sulama tesisi yandı. Köksalan Mahallesinde 924 küçükbaş hayvan telef oldu.

MARDİN’DE 7 BİN DEKTAR ALAN YANDI

Mardin Mazıdağı ilçesinin Yetkinler ve Yücebağ Mahalleleri ile Kelek Mezrasında 7 bin dekarlık tarım alanını, 4 bin dekarı hasadı yapılmamış buğday alanı, 3 bin dekarı anız yandı.

İki ilimizde toplam 15 kişi hayatnı kaybederken birçok kişi de yaralandı.

Amedspor’da kötü haber! 8 hafta sahalardan uzak Amedspor’da kötü haber! 8 hafta sahalardan uzak

Yaşanan bu yangınların akabinde de Türkiye'nin yangın riskini gösteren harita gündem oldu.

EN TEHLİKELİ ANLAR: DOĞU'DAKİ İLLER

Çıkarılan yangın risk hartasında, "mor" renkle gösterilen Doğu ve bölgesi, tehlike olarak ilk sıralarda yer alıyor.

"Yangın Tehlike Risk Tahmin" verilerine göre, "çok aşırı derece tehlikeli olan" doğu bölgesini, "Konya ve Mersin" civarları takip ediyor. Bu bölgeler ise "aşırı derece tehlike olarak" gösterildi.

KARADENİZ BÖLGESİ: DÜŞÜK RİSK KATEGORİSİNDE

Türkiye'nin yangın riski haritasında "çok düşük tehlike" olarak Karadeniz bölgesi gösterildi. Rize ve çevresi "düşük" tehlikeyi gösteren yeşil ile renklendirildi.

İstanbul ve çevresi ise "orta tehlike" kategorisinde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde yangının çıktığı Çanakkale, "yüksek tehlike" olarak gösterildi.

VAN “ ORTA TEHLİKE” KATAGORİSİNDE

 Güney Doğu illerinde en tehlikeli anlarlar olurken Doğu Anadolu bölgesinde bulunan Van “orta tehlike” katagorisinde yer alıyor .

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ