ŞEHRİVAN HABER / Geçtiğimiz yıl Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il çıkışı ile heyecan yaratan Türkiye'nin yeni illeri meselesi aradan geçen zamana rağmen bir türlü gerçekleşmezken, TÜİK'in nüfusa göre il olmaya aday iller değerlendirmesi sonrası gözler yeniden il olmayı bekleyen illere çevrildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen ilçelerin il olma şartlarını sağlayan bir çok ilçe il olmak için gün saymaya devam ediyor. 100 binden fazla nüfus ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olan ve il hüvviyetine sahip ilçelerde heyecanlı bekleyiş sürerken Türkiye'nin 82. ili olmaya aday ilçelerinin sayısı da artıyor. Peki, Türkiye'de il olabilecek ilçeler hangisi?

Çoban istihdam edene devlet desteği geliyor! Çoban istihdam edene devlet desteği geliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'nin 82. ili olmaya aday 24 ilçe açıklandı.

Raporla birlikte il olmaya aday olan ilçeler yeniden gündeme geldi. Diyarbakır, Ankara, Mersin, Van, Bursa , Mardin, Şırnak Adıyaman, Hakkari ve diğer şehirlerde bulunan 24 ilçe il olmaya aday olarak görülüyor. 

İşte o ilçeler: 

Çerkezköy, Lüleburgaz, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, İnegöl, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, İskenderun, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba, Akçakale, Tarsus, Ergani ve Viranşehir.

Muhabir: VEYSEL İZGİ