ŞEHRİVAN HABER - Türkiye'de enerji kaynaklarını kullanma konusunda en büyük paya sahip kaynaklardan biri olan enerji kullanımı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Hem üretimde hem de hanelerde en çok tüketilen kaynak yüzde 48 civarında bir oranla doğal gaz olurken, elektrik tüketimi ise yüzde 17 olarak sınıflandırılıyor. Özellike sanayi kentlerinde doğalgaz ve elektrik kullanımı yüksek seviyelerde seyrederken diğer kentlerde bu oran daha düşük seviyelerde seyrediyor.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde elektrik anlamındaki yatırımlar henüz son yıllarda yoğunlaştırılırken TÜİK'in açıkladığı elektrik kullanım verileri de bu durumu doğrular nitelikte haritalandırıldı. 

Türkiye'de illere göre kişi başı elektrik tüketimi, kilowat saat (kWh) üzerinden hesaplanırken Van ve Doğu Anadolu illeri en az elektrik tüketen iller oldu. 681-1535 kwh elektrik tüketen Doğu Anadolu illeri dışında sadece Tokat en az elektrik tüketen iller arasında kaldı. Güneydoğu Anadolu bölgesi en az elektrik tüketen ikinci bölge olursa Türkiye'nin batısında bu oranlara çok daha yüksek seviyelerde kaldı.

İşte Türkiye'nin kişi başına elektrik tüketim haritası

Evden 3 kamyon çöp çıktı Evden 3 kamyon çöp çıktı

G R L Tl Eg W4 A A M I V Y

Muhabir: ZENÜN YEŞİL