Türkiye’nin en büyük gençlik vakfı olan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından yaz okulu kapanış programları düzenlenmeye devam ederken, Van’da da binlerce kişinin katılımıyla kapanış programı yapıldı. Atatürk Şehir Stadı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Yasin Aslan, “Van’ın gençliği ışıl ışıl bakan gözleri ile Türkiye’yi aydınlatıyor” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI ASLAN: VAN’IN GENÇLİĞİ TÜRKİYE’Yİ AYDINLATIYOR

Programda konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Yasin Aslan, Van’ın gençliğinin Türkiye’yi aydınlattığını belirterek, “Kıymetli gençler, kıymetli Valim yoğun bir altı haftanın sonunda kültür, sanat spor ilmihal, Kur'an'ı Kerim, Elifba, fıkıh alanında öğrencilerimiz birbirinden kıymetli eğitim-öğretim gördüler. Van’ın gençliği İsa Başkan ile bir başkaymış, biz bugün bunu gördük. Kendisine bu kıymetli çabalarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gençler, bizler sizlerin altı haftanıza, bir yazınıza değil, bir ömrünüze talibiz inşallah. Kudüs'ü tekrar diriltecek olan sizlersiniz. Van'ın gençliği bugün pırıl pırıl, ışıl ışıl bakan gözleri ile Türkiye’yi, Van'ı aydınlatıyor” dedi.

ASLAN KONUŞMASINDA FİLİSTİN’E DİKKAT ÇEKTİ

Van Gölü derinliklerindeki antik kent! Van Gölü derinliklerindeki antik kent!

Aslan, konuşmasında Filistin’e de dikkat çekerek, “Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerini duydunuz mu? Çok güzel bir sözü var. Diyor ki ‘Bize asılan denizi zincirleyecek kadar akıllıysa, bizler de gemileri karadan yürütecek kadar deli ve cesuruz.’ Sizler de Fatih Sultan Mehmet Han gibi cesur olmaya var mısınız? Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya’yı eski hürriyetine yani Camiye çevirdi. Camiye çevirirken de çok güzel bir söz söyledi. ‘Ayasofya'nın açılması Kudüs'ün Mescidi Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir’ dedi. Gençler size soruyorum; Kudüs'ün sokaklarını tekrar doldurmaya, Gazzeli annelerin, babaların, bebeklerin çığlıklarını sona erdirmeye, Mescidi Aksa’yı özgürleştirene kadar çalışmaya var mısınız? Öncelikle bu yaz okulu tertibinde emeği geçen kıymetli öğreticilerimize, kıymetli ortaokul koordinatörlerimize ve onların şahsında Van'a abilik eden sayın İsa kardeşime, sayın Valime, İl Başkanıma, Rektörüme ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun, Allah razı olsun” diye belirtti.

Muhabir: VEYSEL İZGİ-FATMA NUR POLATCAN