Geçtiğimiz aylarda Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1.Lig maçlarının yayın haklarını beIN Sports platformu aldı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre; Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1.Ligin başlaması ile birlikte maçlar naklen yayın şeklinde sunulurken taraftarlar ise 2. ve 3. Lig maçlarının hangi platform üzerinden canlı olarak yayınlanacağını merak etmeye başladı. Peki, 2.Lig ve 3.Lig maçları hangi platform üzerinden yayınlanacak? İşte detaylar…

GEÇTİĞİMİZ YIL MAÇLAR TFF’NİN YOUTUBE SAYFASINDAN YAYINLANDI

TFF geçtiğimiz yıllarda 2.Lig ve 3.Lig maçlarının yayınlarını ihale ederek farklı platformlar üzerinden verse de bir türlü istediği sonucu alamadı. Geçtiğimiz yıl TFF, ilk kez bir uygulama denemiş ve yayınları kendi TFF YouTube sayfasında yayınlama kararı almıştı. Aralarında Vanspor FK, Bursaspor, Amedspor, Kocaelispor, Sakaryaspor gibi köklü takımların da bulunduğu birçok maç TFF yönetiminde çekilmiş ve yine TFF sayfalarından sporseverlerle buluşturulmuştu. Bu platformlarda yapılan yayınlar beğeni toplamış ve gelecek yıl da benzer yöntem ile devam edebileceği söylenmişti.

TFF, 2 VE 3.LİG MAÇLARINI YENİDEN CANLI YAYINLAYACAK MI?

TFF, geçtiğimiz yıl her hafta 2.Lig ve 3.Lig’de oynanacak olan önemli maçları kendi YouTube sayfasında yayınlama kararı almıştı. Geçtiğimiz yıl ligin sonlarına doğru hayata geçirilen bu uygulama taraftarlar tarafından büyük bir ilgi görürken bu uygulamanın bu devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. TFF, 2. ve 3. Liglerdeki maçların hangi platform üzerinden yayınlanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken geçtiğimiz yıl TFF’nin YouTube sayfasından yayınlanan maçların bu yıl da yayınlanacağı gelen bilgiler arasında.

TFF 2. LİG NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TFF 2. Lig, 31 Ağustos'ta başlayacak ve ligdeki ilk yarı 22 Aralık'ta sona erecek. İkinci devre 18 Ocak 2025'te start alacak ve normal sezon 3 Mayıs 2025'te tamamlanacak. Lig sonunda gruplarında ilk sırayı alan 2 takım doğrudan 1. Lig'e yükselirken, play-off aşamasından gelen bir takım daha bu başarıyı elde edecek. Son 3 sırayı alan takımlar ise küme düşecek.

İLK HAFTA MAÇ PROGRAMI:

TFF 2. Lig Beyaz Grup:

Sarıyer-Hes İlaç Afyonspor

Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 FK-Kepezspor

1461 Trabzon FK-Isparta 32

Altınordu-İnegölspor

Karaköprü Belediyespor-Kırklarelispor

Altay-Anagold 24Erzincanspor

Batman Petrolspor-Ankaraspor

Fethiyespor-GMG Kastamonuspor

İskenderunspor-Tuzlaspor

Vanspor maçının yayınlanacağı kanal belli oldu! Vanspor maçının yayınlanacağı kanal belli oldu!

---------

TFF 2. Lig Kırmızı Grup:

Somaspor-Diyarbekirspor

Erbaaspor-Bucaspor 1928

Arnavutköy Belediyesi Futbol-Karacabey Belediyespor

Ankara Demirspor-Serik Belediyespor

68 Aksaray Belediyespor-Beyoğlu Yeni Çarşı

Menemen FK-Turkish Oil Yeni Mersin İdman Yurdu

Çimentaş Elazığspor-Karaman FK

Vanspor-Belediye Derincespor

Giresunspor-Nazilli Belediyespor

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL