KÜLTÜR-SANAT

Tariria, Vanlıları önemli isimlerle buluşturacak! İşte sürprizlerle dolu programın detayları

Van’ın açıldığından bu yana kente renk getiren ve kısa sürede markaya dönüşen Kültür Sanat ve Gastronomi Merkezi Tariria, Ağustos ayı programlarını açıkladı. Programda birbirinden önemli sanatçıların performans için Vanlılar ile buluşacağı duyruldu. İşte Tariria’nın Ağustos ayı içerikleri...

Abone Ol

Birkaç ay önce kapılarını açan ve kısa sürede hem gastronomide hem kültür ve sanatta önemli merkezlerden biri hailen gelen Tariria’da etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Dünyaca ünlü isimlerle birlikte ülkeden ve bölgeden isimleri de etkinliklerine dahil eden ve her kesimden izleyici ve dinleyiciden tam not alan isimleri Van’a getiren Tariria, Ağustos ayı için de heyecan verici bir program hazırladı.

HOLLANDALI KÜRT PERFORMANS SANATÇISI MELİSA DİKTAŞ VAN’DA

“Yakın bir süre önce açılan Van’ın ve bölgenin ilk kültür, sanat ve gastronomi merkezi olan Tariria, 9 Ağustos Cuma günü Hollandalı multidisipliner performans sanatçısı Melisa Diktaş’ın yönetmenliğini de kendisinin yaptığı ‘‘The Untamable Creature in a Flowered Dress’’ isimli performansına ev sahipliği yapacak.  Lucia Marthas Dans Akademisinden mezun olan Melisa Diktaş, Ryan Djojokarso’nun yönettiği opera vokalisti Bernadeta Astari ile birlikte sahneye koyduğu Lente isimli oyunu ile Hollanda turnesi gerçekleştirdi.  9 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de Tariria Ana Salonda sahne alacak Diktaş ilk kez Van’a geliyor!”

GRUP BALGI İLK KEZ VAN’A GELİYOR!

“Adını Kürtçe ‘yastık’ kelimesinden alan Balgî ismi gibi huzurlu ve sakin anlar vadeden performansıyla 16 Ağustos Cuma günü saat 20.00’de ilk kez Tariria’da ve ilk kez Van’da sahne alacak! Kültürel unsurları Batı modları ve caz ile harmanlayan grupta İKSV Genç Caz+ sanatçılarından Ahmet Özcan Alan da yer alıyor.”

VAN’DA MOZART GECESİ

“Türkiye'nin önde gelen keman ve viyola sanatçılarından Eren Kuştan ve Elif Kuştan, 21 Ağustos Çarşamba günü saat 20.00’de dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman sanatçısı Eren Kuştan ve Bilkent Senfoni Orkestrası Viyola sanatçısı Elif Kuştan Wolfgang Amadeus Mozart’ın eşsiz eserlerini Vanlı dinleyicilerle buluşturacak.”

VAN, YILDIZLAR ARASI YOLCULUĞA ŞAHİTLİK EDECEK

“Binlerce yıldır sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu coğrafyasından ilham alan Anatolian Space Ship Project (Anadolu Uzay Gemisi) 27 Ağustos Salı günü saat 20.00’de Tariria Ana Salon’da dinleyicileri eşi ve benzeri olmayan bir yıldızlararası yolculuğa davet ediyor. Muhlis Berberoğlu önderliğinde kurulan Anatolian Spaceship Project Anadolu türkülerini emprovize yorumlarıyla sentezleyen grubun diğer üyeleri Onur Aymergen ve Fazıl Karagöz.”

İLK KEZ KÜRTÇE BLUES YAPAN ERCAN BİNGÖL VAN’DA SEVENLERİ İLE BULUŞACAK

“Kürt müziğine getirdiği Blues yorumlarıyla bilinen sanatçı Ercan Bingöl 31 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de Tariria’da sevenleri ile buluşuyor. 2016 yılında RON isimli albümünü çıkaran sanatçı RON albümünden eserleri ve yeni eserlerini seslendirecek. İzleyiciler, Tariria Kültür Sanat ve Gastronomi Merkezi’nde gerçekleşecek konser biletlerini biletinial’dan ve konser günü kapıdan temin edebilecekler.”