GÜNCEL

Tarihi eserleri internette satışa çıkardılar!

Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD), daha önce Antalya ve Van'da girişimde bulunduklarını vurgulayarak şimdi ise bu başarıyı Elâzığ’da elde ettiklerini açıkladı.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi, Türkiye’de alınarak yurt dışına götürülen eserlerin iadesi için yoğun bir çaba gösterdiğini açıkladı. Bir internet sitesinde M.Ö. antik tarihi eser buluntular başlığıyla tarihi eser ya da antika niteliği taşıdığı düşünülen kültür varlıkları 18.08.2024 tarihinde 2,5 milyon liradan satışa çıkartıldı. Olay, USKAD Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram'a ihbar edildikten sonra gerekli çalışmalar başlatıldı. Karabayram, Olaya ilişkin gerekli açıklamaları yaptı.

Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği (USKAD) Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram yaptığı açıklama ise şöyle;

“Daha önce Antalya ve Van'da girişimde bulunduk, eserleri yakalattık. 2-3 gün önce bir ihbar sonucu önüme bir şey düştü, bir sitede M.Ö. çok eski bir tarihi adlandırılan bir mızrak ve benzeri gibi değerli olan taşınır kültür varlıklarının satıldığını gördüm.”