"Tam" olacakken!

Vanspor ligin 3. haftasında yine kırmızı grubun sonbahar yaşayan takımlarından Giresunspor ile karşılaştı.

Abone Ol

Derince ve Nazilli gibi genç ve mütevazi kadrosu olan Giresunspora karşı ilk devre Derince ve Nazilli maçlarının tersi olarak Vanspor fiziksel mücadeleyi rakibe verdi. Vanspor hücum organizasyonlarında biraz aceleci ve telaşlı göründü. Yaklaşık 2 haftadır dışarıda olan Vansporun ilk iki maçın kuvveti ve gücünü düşününce fiziksel olarak biraz düşmesi normal karşılanabilir. 

Yenilen gol takımı biraz işin vahametini idrak etmek zorunda bıraktı. Çok çeşitli pozisyonlar bulmasına rağmen topu kaleden geçiremeyen Vanspor 1 puana razı oldu.

3 maçın ortak bir özelliği var. Tüm oyuncular motive herkes üst düzey mücadele veriyor. Ama bunun bir dezavantajını yaşıyoruz. Herkes gol atmak istiyor kaleyi gören kafasını eğip şutunu çekiyor. Fuat Bavuk ve Mert Örnek iki pozisyonda birbirlerine pas vermek yerine şuta gidip golden oldular. (Daha sonra golü aynı oyuncuların bu kez paslaşmasıyla bulduk.) Bunu kötü niyete yormuyorum ama bu aşırı motivasyon masum bir bencillik yaratıyor. Bu bencillik takıma zarar verir. İlk iki mactada sürekli aynı topa çıkan 2 veya 3 oyuncu oldu ve doğal olarak birbirlerine engel olup hiç biri golü atamamış oldu.

 Saha içi iletişim çok çok önemli oyuncularımız birbirleriyle daha fazla konuşup iletişim kurmalı. Bu motivasyonu takım ruhuna vakfedip bir fazlasını düşünüp bir fazlasını yapabilmeliyiz. 

Vansporun geçiş savunmasında çok başarılı olmadığını daha önce söyledim ve yazdım. Merkezimizi geçen takımların bize çok büyük sorunlar çıkardığını gördük bir kaç maç daha göreceğiz. Stoper tandemimiz Yusuf bir adım ileride tutarak söylüyorum tek hamleliyiz. Set savunması için gayet ideal ama Vanspor bu sezon çok güçlü bir hücum takımı kimliğinde ve muhtemelen yediğimiz hücumların %80'i geçiş oyunları olacak. Bu anlamda beni kaygılandıran konuların başında bu geliyor. 

Bir konu var ki iki ucu keskin bıçak. Harun Kavaklıdere bu ligde bireysel olarak çok takip ettiğim ve beğendiğim oyuncudur. Geçen sezon 2.devreden beri Harun bir fetret devri yaşıyor. Çok mücadele ediyor çok istiyor ama bir türlü doğru aksiyonlara giremiyor. İyi niyeti ve kişiliği tartışılmaz ama bence Harun'u yeniden kazanmak için bir süre dinlenmesi gerekiyor. Eminim bu ona ve Vanspor'a çok iyi gelecek ve daha güçlü dönecek. 

Tahsin hoca "TAM" olacakken tam Van'a ezeli rakibimiz Elazığ'a karşı %100 ile gelecekken ucundan döndü. Oyun umut vaat ediyor fizik gücümüzü yüksek tutabilirsek ve yukarıdaki bir kaç sorunu çözersek grupta diğer takımların dediği gibi "Van bu sezon götürür"

Son olarak Giresun'da takımı destekleyen Karakobralar ve Gölkentliler gruplarımızı tebrik ediyorum güçlü bir deplasman performansı gösterdiler hepsini kutluyorum haftaya içerde bir futbol şölenine şahit olacağız şimdiden başarılar.