GÜNCEL

Sosyal medyanın yeni gündemi: Bu simit Van Gölü’nde mi yıkandı?

Van Gölü’nde yüksek oranda sodalı suyun ve güneşin etkisiyle gölde sürekli yüzen çocukların saç rengi sarıya bürünüyor. Bu defa kızartılmayan rengi sarı olan simit aynı olaya benzetilerek sosyal medyada “Van Gölü’nde mi yıkandı?” yorumları yapıldı.

Abone Ol

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde yaz tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmasının yanı sıra farklı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Van Gölü’nde Yüksek oranda sodalı suyun ve güneşin etkisiyle gölde sürekli yüzen çocukların saç renginin sarıya bürünmesinin yanı sıra kızartılmayan rengi sarı olan simit sosyal medyada “Van Gölü’nde mi yıkandı?” yorumları yapıldı.

Van Gölü’nün kıyısında yaşayan çocuklar yaz tatili boyunca serinlemek için gün boyunca göle giriyor. Yüksek oranda sodalı suyun ve güneşin etkisiyle gölde sürekli yüzen çocukların saç rengi ise sarıya bürünüyor. Günlerce sosyal medyada gündem olan bu olay sonrası bu defa da sarı renkte olan bir simite benzetme yapılarak Bu simitler Van Gölü’nde mi yıkandı? yorumları aldı.