Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

SANDIK SONUÇLARI

1. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 25
Mehmet Büyükekşi: 15

2. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 14
Mehmet Büyükekşi: 21

3. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 17
Mehmet Büyükekşi: 23

4. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 18 oy
Mehmet Büyükekşi: 19 oy

5. Sandık sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 15 oy
Mehmet Büyükekşi: 15 oy

6. Sandık Sonucu
İbrahim Hacıosmanoğlu: 38 oy
Mehmet Büyükekşi: 21 oy

TOPLAM:
İbrahim Hacıosmanoğlu: 127 oy
Mehmet Büyükekşi: 114 oy

DİVAN BAŞKANI MEHMET BAYKAN OLDU

TFF genel kurulunda divan başkanı için oylama yapıldı. Mehmet Baykan ve Murat Sancak aday gösterildi. Mehmet Baykan 146 oy alarak divan kurulu başkanı seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

Amedspor zirve yolunda! Amedspor zirve yolunda!

TFF BAŞKAN ADAYLARININ İMZA SAYILARI BELLİ OLDU

BÜYÜKEKŞİ: 160

HACIOSMANOĞLU: 72

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapılan genel kurulunda başkanlığa aday olan Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun delegelerden topladığı imza sayıları ortaya çıktı.

Mevcut başkan Büyükekşi'ye 183 destek imzası, Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

İBRAHİM HACIOSMAOĞLU: TÜRK FUTBOLUNUN SORUNLARINI ANCAK EL ELE VERİRSEK ÇÖZEBİLİRİZ

TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a yaptığı açıklamada genel kurulla ilgili, "Uzun zamandır beri yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Bizim temennimiz Türk milletine yakışan bir şekilde seçimlerin tamamlanıp, seçilen başkan da kaosun yaşanmamasının, barışın ve kardeşliğin, futbolun bir eğlence olduğu, sportif başarıların da sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hizmet eder. Biz de bundan memnun kalırız." dedi.

Hacıosmanoğlu ayrıca, "Kazanacağıma inanıyorum. Kazanamazsam da Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barış ve kardeşlik diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese 10 adım daha yaklaşıp iletişim kuracağız. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Federasyon başkanı olarak ben bütün sorunları çözeceğim diye yola çıkarsasanız hiçbir sorunu çözemezsiniz." ifadelerini kullandı.  

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: İNŞALLAH BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, seçimli genel kurul esnasında açıklamalarda bulundu.   

A Milli Takım'ın başarılarına değinen Büyükekşi, "TFF seçimleri üzerinden yaklaşık 25 ay geçti. O gün, Türk futbolun en önemli şeyinin güven olduğunu ve marka değeri için çalışmalar yapacağımı açıklamıştım. İlk gün bir başka hedefimiz ise Ay-Yıldızlı forma ile başarılı olmaktı. Bizim hedefimiz EURO2024'e katılmak değil, başarılı futbolla bu turnuvaya damga vurmaktı. Uzun bir aradan milli coşkuyu, hep birlikte milletimize yeniden yaşatmanın haklı gururu içerisindeyiz. Otoriteler, Milli Takım'ın en etkileyici performansa imza attığını dile getirdiler. FIFA'da 26. sıraya yükseldik. İnşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz. Erkek ve kadın futbolunda C klasmanından, B klasmanına yükseldik. İnşallah bu başarılarımız devam edecek. Kulüplerimize gelir anlamında son 3 yılın en büyük katkısını sağladık. Yayıncı haklarını beIN Media Grup ile yaptığımız anlaşma sonucu 84 milyon dolardan 214 milyon dolara taşıdık. Süper Lig sponsorluk gelirlerini 786,9 milyon TL'ye ulaştırdık ve rekor kırdık. Trendyol'u isim sponsoru yaptık, hakem formalarına sponsor aldık. Bu da bir ilk. Deplasman yasağını kaldırdık. 2025-26'dan sonra kulüplere kendi biletlerini satma hakkı tanıdık. Türkiye Kupası'na yeni format getirdik ve geliri 3 kat arttırdık. Kadınlar Ligi'nin canlı yayımlanması için TRT ile anlaştık ve tarihte ilk defa maçlar düzenli yayımlanmaya başladı" dedi.



BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ BELLİ OLDU

Ankara’da bir otelde gerçekleşen TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayları Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, divan başkanlığına yönetim kurulu listelerini verdi. Divan Başkanı Mehmet Baykan da Büyükekşi ve Hacıosmanoğlu’nun listelerini salonda delegelere okudu.

Buna göre TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil listesi şöyle:

“Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.”

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin asil listesinde yer alan isimler ise şu şekilde:

“Mustafa Eröğüt, Alkın Kalkavan, Yalçın Orhan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Volkan Can, Ruşen Çetin, Haluk Kalyoncu, Ramazan Üçdan, Şafak Müderrisgil, Talat Papatya, Yunus Egemenoğlu, Veysel Bilen.”

BÜYÜKEKŞİ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları, oy çokluğuyla ibra edildi. 

Bu arada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen ve Tahkim Kurulunca onaylanan para ve hak mahrumiyeti cezalarının kaldırılmasına yönelik bir önerge sunuldu.

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın yaptığı oylamada, çoğunluk önergenin genel kurul maddesi olarak eklenmesini kabul etti. Bu önerge gündemin son maddesi olarak görüşülecek. Maddenin kabul edilmesi için üçte iki kabul oyu gerekli olacak.

Kaynak: HABER 7.COM