GÜNCEL

Son dakika: Malatya'da şiddetli deprem!

Son dakika haberi: AFAD, Malatya'da saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Şiddetli deprem Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman ve birçok ilde şiddetli bir şekilde hissedildi.

Abone Ol

Son dakika haberi: AFAD, Malatya merkezli büyük bir depremin meydan geldiğini duyurdu. AFAD, saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. deprem yerin 10 km altında meydana gelirken şiddetli deprem Diyarbakır dahil birçok ilde hissedildi.

VATANDAŞLAR PANİKLE DIŞARI ÇIKTI

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ: EĞİTİME ARA VERİLDİ

Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı. Öte yandan sarsıntı, 6 Şubat 2023'teki tarihi 7.7 ve 7.6 depremleriyle aynı fay hattında, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleşti. Yaşanan depremin ardından okullarda da büyük panik yaşanırken valilik kararıyla okullar bugün tatil edildi.

SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.