Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram, Türkiye'de 4 gündür erişime kapalı. BTK ise yaptığı açıklamada, Instagram katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle böyle bir karar alındığını duyurmuştu. Instagram ile ilgili gelişmeler hakkında sık sık bilgilendirme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişime kapatılan Instagram ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

BAKAN URALOĞLU'NDAN YENİ BİR AÇIKLAMA

Dün Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmede bir sonuç alınmazken bu gün Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini açıklamasının ardından Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı merak ediliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Instagram’daki erişim engelinin ne zaman kalkacağını ve Instagram heyetiyle yapılan görüşmedeki son duruma ilişkin bir açıklama yaptı.

"KARŞI TARAFA HASSASİYETLERİMİZİ ANLATTIK"

Erişim engelinin 5. gününde kameraların karşısına geçerek sosyal medya platformu Instagram ile ilgili son durumu paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli bir müjde verdi. Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şu şekilde: “Instagram’ın erişimini neden durdurduk? Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı yapıldı. Karşı tarafa hassasiyetlerimizi anlattık. Burada şunu asla kaçırmamız lazım; bir şirket düşünün, onun kendi kuralları kadar bizim ülkemizin kanunları var.

Van Gölü kıyıları korunmalı! Van Gölü kıyıları korunmalı!

"CİDDİ BİR AŞAMA KAYDETTİK"

Bizim bazı taleplerimize ‘Şirketimizin kuralları’ diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz. Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız. İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar."

"GEREKENLER YERİNE GELİNCE ENGEL KALKACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagram yetkilileriyle iki toplantı yapıldı, hassasiyetlerimizi ilettik. Ciddi aşama kaydedildi, gerekler yerine gelince engel kalkacak" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ