GÜNCEL

Sıra dışı olay: Cenaze gasilhanede gözlerini açtı, 3 defa 'ah ah' dedi

1 yıldır mide kanseriyle mücadele eden ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren kadının aile bireyleri, cenazenin gasilhanede yıkandığı esnada suyla temasıyla gözlerinin açıldığını ve 3 defa 'ah ah' dedidikten sonra 2 kez can verdiğini iddia etti.

Abone Ol

Hatay'ın Antakya ilçesi Üzümdalı Mahallesi'nde yaşanan olay, akıllara durgunluk verdi.

Olayda, 1 yıldır mide kanseriyle mücadele eden yabancı uyruklu 60 yaşındaki Necah Abu Hıdır, durumu kötüye gidince hastaneye kaldırıldı.

3 gün önce Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde vefat eden Necah Abu Hıdır'ın cansız bedeni, ailesi tarafından teslim alındı.

SUYLA TEMASINDA GÖZLERİ AÇILDI

Ailesi, Hıdır'ın cenazesini defnetmek üzere Reyhanlı mezarlık kompleksine getirdi.

Kadının cansız bedeninin gasilhanede yıkandığı esnada suyla temasıyla gözlerinin açılmasıyla kadın gassal panik yaşandı.

Ailenin de durumu fark etmesi üzerine gasilhaneye sağlık ekipleri çağrıldı.

2 KEZ CAN VERDİĞİNİ SÖYLEDİLER

Olay yerindeki kontrollerin ardından kadının cansız bedeni yeniden hastaneye kaldırıldı ve yapılan kontrollerde kadının ölümünün daha önceden gerçekleştiği belirlendi.

Cenaze yeniden Reyhanlı Mezarlık kompleksine getirilerek işlemlerin ardından defnedilirken Hıdır'ın ailesi annelerinin gasilhanede yeniden canlandığını iddia ederek annelerinin 2 kez can verdiğini belirtti.

"ANNEMİN YAŞADIĞINI DÜŞÜNEREK AMBULANSI ARADIK"

Annesini gasilhanede yıkanırken 3 defa ses çıkardığını iddia eden Ahmed Hakim, şu açıklamalarda bulundu:

Annem mide kanseriydi. Annem 1 yıldır kanserle mücadele ediyordu. İki gün önce hastaneye kaldırdık ve 15 saat sonra öldü. Sabah hastane aradıktan sonra annemin cenazesini almaya gittim.

Annemi gasilhanede yıkarken 3 defa ses çıkarttı. Annemin yaşadığını düşünerek ambulansı aradık. Annemi tekrardan hastaneye götürdüler.

Muayene sonucunda öldüğünü söylediler.

"3 DEFA 'AH AH' DEDİ"

Zafer Hakim ise, annesinin gasilhanede canlanarak 2 kez can verdiğini iddia ederek şöyle konuştu:

Annemin cenazesini almak için ailecek oraya gittik. Morgdan aldıktan sonra cenazesi sıcaktı. Cenazeyi yıkarken annem gözünü açtı. Annem gözünü açtıktan sonra 3 defa 'ah ah' dedi. 3 tane kadın da bu duruma şahit oldu.

Ambulansı arayıp gelmesini istedik. Annemi ambulansa bindirip hastaneye götürdüler. Acilde kontrol edilirken sonra öldüğünü söylediler.

Annem 2 kez öldü. Tam cenazeyi yıkarken annem canlandı.