Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği müjdeli haber geldi. TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur alacağı zam oranı yüzde 19,31 oldu. Memur ve emeklilere yapılacak zam oranının belli olmasından sonra birçok kalemde artışa gidilecek. Kesinleşen başka zam haberi ise akaryakıt zamları sonra sigara ve alkol için oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'ni (Yİ-ÜFE) açıkladı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) haziranda yıllık yüzde 50,09 aylık yüzde 1,38 arttı. Zamlarda etkili olan 6 aylık ÜFE ise yüzde 19,49 oldu. Yİ-ÜFE sonrası Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 19.49 zam geldi.

SİGARA VE ALKOL FİYATLARINA BÜYÜK ZAM

Sigara gibi alkol fiyatlarında da ÖTV artışı bekleniyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon kadar zam gelmesi halinde bir paket sigaranın 7 ila 10 lira arasında artması bekleniyor.

Bakan Şimşek imzaladı, yeni zam ve tavan ücretler netleşti! Bakan Şimşek imzaladı, yeni zam ve tavan ücretler netleşti!

ÜFE BEKLENTİSİ NEYDİ?

TÜİK ilk 5 ayda üretici fiyat endeksinin (ÜFE) yüzde 17.87 arttığını açıkladı. ÜFE haziranda yüzde 1.5 gerçekleşirse 6 aylık ÜFE yüzde 19.64, yüzde 1.75 olursa yüzde 19.93 ve yüzde 2 gerçekleşirse yüzde 20.22 olması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ