ŞEHRİVAN HABER: Sosyal Medyada paylaşım yapanlar ünlü isimler, geçmişe ait fotoğrafları kullanarak 23 Nisan'ı kutladı.
23 Nisan'ı kutlayan Usta Sanatçı Selda Bağcan, Van'da ilkokul yıllarına ait bir fotoğraf paylaşarak "Van’da 23 Nisan konserinde sahnedeyim..Daha ilk okuldayım ama.." notunu düştü.

Selda Bağcan Kimdir?
Selda Bağcan 1948 yılında Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de doğmuştur. Annesi Öğretmen babası Veteriner Hekimdir. Öğrencilik yılları Ankara’da geçen Selda Bağcan, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde Fizik Mühendisliği bölümünden 1971 yılında mezun oldu.
Selda Bağcan, Üniversite son sınıfta müzik yapmaya başladı. Erkan Özerman sayesinde O yıl yaptığı ilk iki 45’lik plağı iyi iş yapınca profesyonel olarak müzik hayatına başladı. O tarihten itibaren yurt içi ve yurt dışında sayısız konserler verdi.

Selda Bağcan'ın Van Hikayesi
Gazeteci Soner Yalçın'ın “Cumhuriyet’in güçlü sesi: BAĞCANLAR” başlıklı yazısında ailenin hikayesi anlatılırken Van’a özel bir vurgu yapıyor.
İşte O Hikaye:
Yıl, 1951…
Ankara Tren Garı… Misafirlerini Van'a yolcu etmeye gelen kişi, Ankara'nın en kudretli isimlerinden; Naci Perkel! Dönemin milli istihbarat teşkilatı Milli Emniyet Hizmetleri (MEH) Başkanı. Misafirleri kimdi? Eşi Saime Perkel'in yeğeni ilkokul öğretmeni Fevziye Bağcan ve eşi veteriner Selim Bağcan. 11.09.2018 Soner Yalçın: Cumhuriyet’in güçlü sesi: Hatıra fotoğrafı çekiliyor; büyük ağabey Savaş ile onun küçüğü Sezer arasındaki güzel kız çocuk Selda. Annenin kucağında Serter Bağcan... Fotoğraf karesinde gülümseyerek bakan genç kadın; Fevziye Bağcan'ın ağabeyi makine yüksek mühendisi Tevfik Madakbaş'ın eşi Hatice… Madakbaşlar….
Veteriner Selim Bağcan ile öğretmen Fevziye Bağcan'ın ilk görev yeri Afyon Bolvadin oldu.
Yıl, 1941.
İlk çocukları Savaş doğdu.
Dört yıl sonra Sezer dünyaya geldi. Aile kısa bir süre İslahiye'de görev yaptı. Sonra tayinleri Muğla'ya çıktı. Selda 1948'de ve Serter 1950'de Menteşe Mahallesi'nde doğdu.
Sürekli müzik seslerinin geldiği eski Rum eviydi burası. Baba Selim Bağcan, keman, mandolin, saksafon, flüt çalıyordu. Sesi de güzeldi… Mutluydular. Tayinleri Van'a çıktı. “Torpil yaptıralım” diye bir an düşünmediler; Cumhuriyet kuşağıydı onlar! Ancak… Van'da acı bekliyordu aileyi…
Yıl, 1957…
Bağcan ailesi altı yıldır Van'da… Yine bir fotoğraf karesi… Selim Bağcan sadece veterinerlik yapmadı; Van'da müzik grupları kurdu. Sadece kendi çocuklarına değil, birçok Vanlı çocuğa müzik aleti çalmayı öğretti. Selda aynı zamanda ilkokulun trampet takımındaydı.
Bağcan Ailesi'nin hayatı o yıl 20 Kasım'da karardı… Selim Bağcan gittiği köyde tifoya yakalandı. Kurtarılamadı. Van'da defnedildi. Fevziye Bağcan, çocuklarını alıp Ankara'ya döndü. Ablası Aliye Seren'i Gaziosmanpaşa'daki evinin alt katına yerleşti.
Fevziye Hanım 2.5 yıl çalışamadı.
Selda'nın Ankara'da elinden tutan sanatçı Alpay oldu. Selda'yı Fecri Ebcioğlu ile tanıştırdı. Fakat… Selda lise ikinci sınıfta kalınca annesi müziği yasakladı! A.Ü. Fen Fakültesi'ni kazanacağı yılları bekleyecekti… Bir kadın hayatını değiştirdi… Saniye Can Ankara Radyosu sanatçısıydı. “Annem Entari Almış” türküsüyle çıkış yapmıştı. Ankara'daki evi sanatçıların buluşma merkeziydi. Selda gitarla türkü söylemeyi bu evde öğrendi




