Şair Ali Ayçil ve Atakan Yavuz, İş İnsanı Sn. Akın Dinçer, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti, Şehrivan Medya Grubu, GazeteVan, Kumbara Kültür Sanat Akademi, Aşiyan Ev Yemekleri, Norduz Sofrası, Rua World Otel destekleriyle 14 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Van’da söyleşi ve imza programında okuyucularıyla bir araya gelecek. Kumbara Kültür Sanat Akademi’de düzenlenecek olan söyleşi programının moderatörlüğünü ise Canan Gül ve Sinem Top Keşt yapacak.

ALİ AYÇİL KİMDİR?

1969 yılında Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da, yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamladı. Şiir ve yazıları Dergâh, Hece, Kitaplık, Varlık gibi dergilerde yayımlandı. Kitaplarından Bir Japon Nasıl Ölür, 2018 TYB Şiir Ödülünü aldı; Sur Kenti Hikâyeleri İngilizceye çevrilerek Hindistan’da yayımlandı.

ATAKAN YAVUZ KİMDİR?

1974 Tokat doğumlu. İlk ve ortaokulu Amasya’da, lise eğitimini Ankara’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gerçek Hayat dergisinde portre yazıları ve denemeler kaleme aldı, tercümeler yaptı. Dergâh, Nihayet, Hece, Varlık, Karagöz, İzdiham gibi dergilerde şiir, deneme, eleştiri ve şiir üzerine yazıları yayımlandı. İstanbul’da yaşıyor.

Eserleri: Kunduz Dersleri (Şiir, Şule Yayınları, 2002); Hata Günlüğü (Deneme, İzdiham Yayınları, 2014); Bakış Talimi (Şiir, Ebabil Yayınları, 2017); İyiler Asla Özür Dilemez (Deneme, İzdiham Yayınları, 2017); Görülmeyen Modern & Cenap Şehabettin (Biyografi, Ebabil Yayınları, 2017).

Van’da kaybolan Rojin'i arama çalışmaları hangi aşamada? Van Valisi Ozan Balcı açıkladı! Van’da kaybolan Rojin'i arama çalışmaları hangi aşamada? Van Valisi Ozan Balcı açıkladı!

Muhabir: VEYSEL İZGİ