Genel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve yerel seçimlerden sonra da Meral Akşener'in koltuğunu bırakmasının ardından sırada Temel Karamollaoğlu bulunuyor.

Karamollaoğlu, Mahmut Arıkan'ı işaret etti

30 Haziran'da yapılacak kongre için adaylar netleşmeye başlarken Karamollaoğlu, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında ittifak halinde Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan'ın adaylığında karar kılındığını ve Başkanlık Divanı'nın da bunu onayladığını duyurdu.

"Kongrede aday olması benimsendi"

Vanlı milletvekili dahil 15 isim AK Parti’ye katıldı! İşte AK Parti'ye katılanların listesi… Vanlı milletvekili dahil 15 isim AK Parti’ye katıldı! İşte AK Parti'ye katılanların listesi…

Karamollaoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İsmi çok zikredilen 5 kişiyi teşkilatlarımıza yeniden sorduk. Bu isimlerden hangisini genel başkan olarak görmek istersiniz diye sorduk. Taleplerini ilettiler. Kanaat edinmek için yapılan bir çalışmaydı, oylama değildi. Birkaç arkadaşımız öne çıktı.

Mahmut bey kardeşimiz bu isimlerin önünde göründü. Bu görevi üstlenmesinin isabetli olacağı kanaati ifade edildi. Başkanlık divanımızla bu konuyu gündemimize aldık. Mahmut Bey konusunda önümüzdeki kongrede aday olması benimsendi. Hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

Sadece genel başkan seçilecek, tüzük değişmeyecek

Karamollaoğlu ayrıca, genel başkanlık için ittifak sağlanmasını dilediğini belirterek, ittifak sağlanmaması halinde de kurultay yapılacağını ve kurultayda sadece genel başkanlık seçimi yapılacağını, tüzük değişimi olmayacağına dikkat çekti.

Kaynak: EN SONHABER