Van'da 27 Eylül'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki lojmanlar bölgesinden Van Gölü sahiline indiği anların görüntüsü ortaya çıktı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamazken Rojin ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Dün Rojin’in yurttan son çıkış görüntüleri ortaya çıkarken bu günde Rojin’in sahile indiği anlar ve sahilde Rojin’iğn eşarbı bulundu.

ROJİN’İN SAHİLDE EŞYALARI BULUNDU

Gürpınar Devlet Hastanesinin çevresi asfaltlandı Gürpınar Devlet Hastanesinin çevresi asfaltlandı

Daha önce sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Kabaiş'i arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekiplerince su altı görüntüleme cihazından da yararlanılarak Van Gölü'nde devam ediyor.

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE ROJİN’İN BAŞÖRTÜSÜ BULUNDU

Kıyıdaki ekipler de sahile yakın yerleşim yerlerini, metruk yapıları ve sazlık alanları sürekli kontrol ederek kayıp öğrencinin bulunması için çaba gösteriyor. Kıyıda arama kurtarma köpekleri ve dronla arama çalışmalarını sürdüren ekipler, Bardakçı Mahallesi'ne yaklaşık 150 metre uzaklıkta Van Gölü sahilinde bir başörtüsü buldu.

ROJİN'İN VAN GÖLÜ SAHİLİNE İNDİĞİ ANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur." ifadesini kullandı. Daha önce de Van Gölü sahilinde cep telefonu ile kulaklığı bulunan ve arama çalışmaları devam eden Kabaiş'in Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki lojmanlar bölgesinden sahile indiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Kabaiş'in sahile doğru yürüdüğü görülüyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI