Van’da kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ekipler, önceki gün arama çalışmalarında Van Gölü sahilinde Rojin’e ait başörtüyü bulurken Rojin’i arama çalışmaları da o bölgede yoğunlaştırdı. Arama çalışmaları faaliyeti sırasında Rojin’in başörtüsünü bulan İtfaiye Eri Sinan Avcı o anları anlattı.

Tüm Türkiye Van’da 15 gündür kayıp olan Rojin ile ilgili gelecek müjdeli haberi bekliyor… Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21), arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma Sahil Güvenlik, Polis Arama Kurtarma, AFAD, İtfaiye ve gönüllü ekipler, günlerdir arama kurtarma çalışması yaparken, önceki gün saat 15.30 sıralarında Bardakçı Mahallesi sahilinde başörtüsü bulundu.

ROJİN’İN BAŞÖRTÜSÜNÜ BULAN İTFAİYE ERİ KONUŞTU!

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Sinan Avcı (33), Rojin'e ait başörtüyü bulup polise haber verdi. DHA'ya konuşan Sinan Avcı, "Diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte dün Van Gölü sahilinde aramalarda bulunduk. Polis ekipleri de o arama kurtarma çalışmalarında vardı. Bardakçı Mahallesi sahiline doğru ilerlerken bir bez parçası fark ettim. Sonra başörtüsü olduğunu fark ettim. Hemen polise haber verdim" dedi.

Rojin'in ölümü sonrası abisi Servet Kabaiş’ten dikkat çeken sözler! Rojin'in ölümü sonrası abisi Servet Kabaiş’ten dikkat çeken sözler!

ROJİN’E AİT İLK İZ: BAŞÖRTÜSÜ BULUNDU

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’tan günlerdir haber alınamıyor. Aramka çalışmalarının 13.gününde Bakan Ali Yerlikaya günler sonra Rojin ile ilgili ilk haber geldi ve Rojin’ait yeni bir izin bulunduğunu açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, Rojin ile ilgi yaptığı açıklama Van Gölü sahilinde Rojin’e ait eşarbın bulunduğunu açıkladı.

KABAİŞ AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'dan gelen baba Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş'in de yakından takip ettiği arama çalışmalarında dün Rojin'e ait başörtüsü Van Gölü sahilinde bulundu. Başörtüsünün bulunduğu bölgede ekipler yoğun bir çalışma başlattı.

Kaynak: DHA-ŞEHRİVAN