Diyarbakır’dan Van’a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de Van Gölü sahiline giden Van YYÜ öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 4 gündür haber alınamıyor. Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 3 koldan devam ederken Rojin ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Van’da kaybolan Rojin’i bulmak için yeni bir aşamaya geçildi! Van’da kaybolan Rojin’i bulmak için yeni bir aşamaya geçildi!

Annesiyle yaptığı 11 dakikalık görüntülü görüşmenin ardından, arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'in bulunması için arama çalışmaları dördüncü gününde de Van Gölü kıyısında yoğunlaştırıldı.

ANNE KABAİŞ'İN İFADESİ ALINDI

Arama çalışmalarının yapıldığı alanda Rojin Kabaiş’in annesi, babası ve yakınlarının da umutlu bekleyişi sürüyor. Öte yandan dün akşam saatlerinde, Rojin’in annesi Aygül Kabaiş, polis merkezine götürüldü. Burada bilgisine başvurulan anneye, Rojin’in bir ilişkisinin ve ailenin herhangi bir husumetlisinin olup olmadığı gibi sorular soruldu.

CİVAR KÖYDE ARAMA YAPILDI

İncelenen güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Rojin Kabaiş de en son bu sınıra doğru yürürken görüntülendi. Bardakçı Mahallesi'nde yaşayanlar, köy içinde de polis ekiplerinin arama çalışması yaptığını söyledi. Ayrıca kaynaklardan alınan bilgiye göre, arama çalışmalarının başlatıldığı ilk günden yana, köye giriş çıkış yapan en az 400 araç tespit edildi ve yapılan incelemelerde şüpheli bir duruma rastlanılmadı.

YENİ GELİŞME: ROJİN’İN CEP TELEFONU İNCELENMEK ÜZERE ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su Van Gölü sahilinde bulunmuştu. Soruşturmaya katkı sunması beklenen telefonun içindeki bilgilere, ekran kilidi nedeniyle ulaşılamadı. Bunun üzerine Rojin Kabaiş’e ait telefonun incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği öğrenildi. İntihar ve kaçırılma şüphesi dahil, soruşturma tüm yönleri ile devam ediyor.

Kaynak: DUVAR