AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşından, yurt dışı harcına kadar birçok konuda bilgi veren Güler kayıt dışı ticaretle ilgili de önemli bilgiler verdi. IBAN ile para gönderimi ve IBAN’ını başkasına kullandıranlara ağır yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda alışverişlerde IBAN kullanarak vergiden kaçan işletmelere ve IBAN'ını kiralayanlara büyük cezalar yolda.

 “GELİR VERGİSİ MÜKELLEFLERİNİN HASILATLARI TESPİT EDİLECEK”

Güler başkasının POS ve IBAN'ını kullananlara verilen cezaların artırılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: Serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatları tespit edilecek. Yüzde 20'nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilmesi halinde izaha davet edilecekler. Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması ve güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması, uygulanma şeklinin değişmesi, cezaların etkinliğinin artırılması, ithalat ve yurt içinde vergilendirilmenin uyumlaştırılması amacıyla vergi kanunlarında ve bazı kanunlarda düzenleme yapıyoruz.

Maliye ilk listeyi paylaştı! İşte Türkiye'nin vergi ödemeyen isimleri Maliye ilk listeyi paylaştı! İşte Türkiye'nin vergi ödemeyen isimleri

“YENİ VERGİ GÜVENLİK MÜESSESELERİ OLUŞTURUYORUZ”

Vergide adalet amacıyla çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi, yerel asgari kurumlar vergisinden yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınması başlıklarında düzenlemeler getiriyoruz.  Teklifimizde yeni vergi güvenlik müesseseleri de oluşturuyoruz. Vergi güvenliği amacıyla ticari kazanç elde eden gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükelleflerine yapılan bazı ödemelerden kesinti yapılmasına imkan sağlıyoruz.

"BAŞKASINA AİT POS CİHAZINI, IBAN'INI KULLANANLARA CEZALARI ARTIRIYORUZ"

Başkasına ait pos cihazı kullananlara, başkasının IBAN'ını kullananlara, kabul edenlere de ayrıca cezaları artırıyoruz. Ticari olmayan gezi, eğlence, spor faaliyetlerinde kullanılan deniz taşıma araçlarına uygulanan KDV istisnalarını kaldırıyoruz. Teklifimiz ile vergi aslını uzlaşma kapsamı dışına çıkarıyoruz. Bundan sonra sadece cezalar için uzlaşma yapılmasını kapsama alıyoruz.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ